Teknoloji

Samsung akıllı telefon kameralarına zam yaptı

samsung galaxy s23 fe s24

Çin medyasında çıkan haberlere göre, Samsung donanım ortaklarını kamera görüntü sensörlerindeki fiyat artışı konusunda bilgilendirdi. Güney Koreli teknoloji devi, önümüzdeki yıldan itibaren bazı bileşen fiyatlarını yüzde 25, diğerlerini ise yüzde 30 oranında artırmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük mobil kamera sensörü üreticileri arasında yer alan şirketin iki yıldır ilk kez siparişlerde bir artışla karşılaştığı söyleniyor. Küresel akıllı telefon pazarında yaklaşık iki yıldır işler iyi gitmese de, 2024 itibarıyla işlerin düzelmesi bekleniyor. Bunun fiyat artışındaki özgüvenin nedeni olduğu söylenebilir.

Haberde bu fiyat artışının özellikle 32 megapiksel ve üstü yani yüksek çözünürlüklü sensörleri etkileyeceği belirtiliyor. Bu artışın akıllı telefon fiyatlarına yansımasının nasıl olacağı şu an için bilinmese de, bir artışı tetiklemesi de sürpriz olmayacaktır.

Samsung’dan henüz resmi açıklama gelmedi

Samsung’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Burada son kullanıcıya yönelik bir açıklamanın yapılmayacağı da rahatlıkla söylenebilir. Dolayısıyla artışın etkisini görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER