Teknoloji

Samsung’un akıllı telefon fabrikasını etkileyen koronavirüs vakası

Samsung Galaxy Z Flip Ön İnceleme - Video

Samsung’un koronavirüs ile ilgili problemleri müşterileri mağazalara çekememenin ötesine geçmişe benziyor. Şirketin Güney Kore’nin Gumi şehrinde bulunan fabrikasını 24 Şubat tarihine kadar kapattığı ortaya çıktı. Bunun nedeni ise bir fabrika çalışanının COVID-19 virüsünü kaptığını belirlenmesi.

Şirket, çalışanın iş arkadaşlarına kendilerini karantina altına almalarını ve virüs için test yaptırmalarını söyledi. Aynı zamanda ilgili kat da 25 Şubat’a kadar kapatıldı.

Güney Kore genelindeki yonga ve ekran üretim tesislerinin etkilenmediği Samsung tarafından dile getirildi. Gumi, ülkede salgının şu anki merkezi konumundaki Daegu’dan çok uzakta olmamasıyla biliniyor.

Gumi tesisinde daha üst sınıf cihazlar, Güney Kore pazarı için üretiliyor. Aynı zamanda Galaxy Z Flip ve Galaxy Fold gibi katlanabilir telefonlar da burada üretiliyor. Bu durum şirketin zaten kısıtlı olan stoklarının daha da sıkıntıya girmesine yol açabilir. Her ne kadar büyük bir etkisi olmasa da, birkaç günün üretim olmadan geçmesi ürün tedariğinde tıkanmaya yol açabilir ve Z Flip’in piyasaya çıkışını etkileyebilir.

Samsung koronavirüse bağlı olarak tedarik sıkıntıları yaşayan tek şirket değil. Apple da üretimde yapılan geçici kesinti nedeniyle iPhone tedariğinde sıkıntılar yaşanabileceğini kaydetmişti. Valve da Index VR başlıklarının tedariğinde üretimin duraklaması nedeniyle geride kalınabileceğini söyledi. Her ne kadar salgının doğrudan etkileri sınırlı olsa da, Samsung’un başına gelenler, teknoloji endüstrisinin karşı karşıya olduğu riskin boyutlarının Çin’in ötesine geçebileceğini de gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER