Teknoloji

Samsung’dan akıllı telefon üretimini etkileyecek önemli karar

samsung akıllı telefon

Küresel akıllı telefon pazarının lideri olan Samsung, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının etkilerini de yoğun biçimde hissediyor gibi görünüyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, şirket akıllı telefon bileşenleri için verdiği siparişleri yarıya indirdi.

Samsung’un akıllı telefon satışlarında bir daralma beklediğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Güney Koreli şirketin üretim kapasitesinde de alınan önlemler nedeniyle bir düşüş yaşandığı biliniyor. Normal şartlar altında ayda 25 milyon akıllı telefon üreten Samsung’un bu dönemde aylık üretim kapasitesinin yaklaşık 10 milyon cihaza indiği belirtiliyor.

Bileşen siparişlerinde yüzde 50’lik bir kesintiye gidilmesi, Samsung’un işlerin kısa sürede toparlanmayacağını düşündüğünü gösteriyor. Bileşen siparişlerindeki kesintinin şirketin tüm portföyünü etkileyeceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Samsung akıllı telefon üretimi konusunda planlama değişikliğine giden tek marka değil. Güney Koreli şirketin en büyük rakibi Apple’ın da iPhone 12 serisinin üretimine planlanandan bir ay daha geç başlayacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER