Teknoloji

Samsung yeni akıllı saatinde Wear OS’i tercih edebilir

samsung akilli saat
Samsung akıllı saat pazarındaki oyun planına farklı bir yön verebilir

Samsung’un yeni akıllı saatine dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Hâli hazırda Gear S4 olarak anılan akıllı saatle ilgili iddialar tasarımdan isimlendirmeye kadar geniş bir alanı kapsıyor. Ancak ortaya atılan son iddia hepsinden daha ilginç görünüyor. Çin kaynaklı bilgilere göre, Samsung akıllı saat pazarında yeniden Google ile bir araya gelmeye hazırlanıyor.

IceUniverse rumuzlu Twitter kullanıcısına göre, Samsung Google’ın Wear OS (Android Wear) işletim sistemini taşıyan yeni bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. Güney Koreli şirket uzun süredir akıllı saatlerinde kendisine ait Tizen platformunu kullanıyor. Ancak Samsung’un akıllı saat pazarındaki yolculuğu Android Wear işletim sistemli Galaxy Gear ile başlamıştı. Şirket 2014’te de yine Android Wear işletim sistemli Gear Live’ı duyurmuştu.

Samsung’un Gear OS işletim sistemini hangi seri altında konumlandıracağı belirsizliğini koruyor. Şirketin Tizen işletim sistemli saatlerini Gear OS işletim sistemli saatinden farklı bir yerde tutacağı söyleniyor. Tizen işletim sistemli saatleriyle hatırı sayılır bir popülarite yakalayan Samsung’un Tizen’e arkasını dönmesine pek ihtimal verilmiyor.

Samsung akıllı saat pazarındaki odak noktasını yine Tizen’in üstünde tutacak gibi görünüyor. Tizen işletim sistemli Gear S4’ün Galaxy Watch adıyla piyasaya sürülmesi, Wear OS işletim sistemli saatin ise başka bir isimle raflardaki yerini alması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER