Teknoloji

Samsung akıllı saat ekranını ele yansıtmayı istiyor

samsung akilli saat projeksiyon patentSamsung akıllı saat kategorisini farklı boyuta taşıyabilecek bir teknoloji için patent başvurusunda bulundu. Söz konusu teknoloji, akıllı saatin arayüzünü kullanıcının eline veya kolunun ön kısmına yansıtıyor. Patent başvurusu, aynı teknolojinin sanal veya artırılmış gerçeklik başlıkları gibi başa takılabilen aksesuarlara da uygulanabiliyor ve kullanıcıların görüntüleri etraflarındaki yüzeylere de yansıtmasını mümkün kılıyor.

Patent başvurusundaki çizimlerde akıllı saatin arama tuşlarını, bildirimleri, menü seçeneklerini ve hatta bir yazı arayüzünü kullanıcının elinin üst kısmına veya kolunun ön bölümüne yansıtabildiği görülüyor. Çizimlere bakıldığında saati kullanan kişinin ekrana dokunmadan yansıtılan arayüzle etkileşime girebileceği de göze çarpıyor.

Söz konusu teknolojinin henüz sadece patent aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu teknolojiyi Samsung’un akıllı saatlerinde kesinlikle görüleceğini söylemek pek mümkün değil. Yine de, akıllı saatlerin küçük ekranlarının yakında daha fazla fonksiyon sunabilmesi ihtimali kulağa hoş geliyor.

İLGİLİ HABERLER