Teknoloji

Samsung akıllı saat pazarında Google’a geri mi dönüyor?

samsung akıllı saat

Samsung akıllı saat pazarında 2014’ten bu yana kendisine ait Tizen platformuyla ilerliyor. Gear 2’den bu yana Tizen’den vazgeçmeyen şirketin yeniden Google’la buluşmaya hazırlandığı söyleniyor.

Hem SamMobile’da çıkan bir habere hem de ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre; Güney Koreli şirket, Android (muhtemelen Wear OS) ile çalışan bir akıllı saat hazırlıyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Samsung Galaxy Gear ve Galaxy Live gibi ilk dönem cihazlarının ardından Google’a dönmüş olacak.

Söz konusu akıllı saatin neye benzeyeceği şimdilik bilinmiyor. Android’e temelli dönüş konusunda da ortada henüz bir bilgi bulunmuyor. GalaxyClub sitesi, kısa süre önce Samsung’un yeni saatlerinin iki farklı boyut seçeneğiyle geleceğini ortaya çıkarmıştı. Ancak bu sızıntıda işletim sistemi konusunda bilgi verilmemişti.

Bu geçişin Samsung’a nasıl yardımcı olacağı konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Yine de, olası bir geçiş mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Galaxy Watch 3 gibi Tizen işletim sistemli saatler iyi yorumlar alsa da, Android ekosistemiyle Wear OS cihazlar kadar kuvvetli bir bağlantı kuramıyor. Samsung, daha geniş ölçekli uyumluluğun verilebilir bir taviz olduğunu düşünüyor gibi görünüyor. Bunun akıllı saat pazarında Apple ve Samsung’un gölgesinde kalan Google’ın işine yarayacağını görmek çok zor değil.

Yine de, bunun tartışmalı bir değişim olacağını da unutmamak gerekiyor. Samsung özel kontrol yöntemleri ve uzun pil ömrüyle akıllı saat pazarında bir fark yaratmayı başarmıştı. Wear OS platformuna dönülmesinin bu durumu nasıl etkileyeceği de merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER