Teknoloji

Samsung akıllı saat pazarında üçüncülüğe yerleşti

samsung galaxy watch 3 4 ekg wear os

Belirsiz bir başlangıcın ardından akıllı saat pazarı sonunda bir dengeye kavuşmuş gibi görünüyor. Geride kalan 1,5 yıllık dönemde insanların sağlık takibi konusunda daha hassas hâle gelmesi de pazarın büyümesinde önemli bir rol oynamışa benziyor. Akıllı telefon pazarının lideri olan Samsung, akıllı saat pazarında da işleri yavaş yavaş yoluna koyuyor.

Güney Koreli şirket, 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla akıllı saat pazarında üçüncü sıraya yerleşti. İkinci basamakta ise daha önce olduğu gibi yine Huawei bulunuyor.

Huawei’nin ikinci sıraya tutunması sürpriz olarak düşünülebilir. Ancak Counterpoint Research’ün analistleri, bu durumun çok uzun sürmeyebileceğini belirtiyor. Çinli üreticinin akıllı telefon pazarında yaşadığı sıkıntıların saatlere de yansıyabileceği ifade ediliyor.

samsung akıllı saatPazarın zirvesinde ise çok uzun zamandır olduğu gibi yine Apple bulunuyor. Cupertino merkezli şirketin payının yüzde 30.1’den yüzde 28’e gerilemesi de bu durumu değiştirmedi. Apple Watch’un toplam kullanıcı sayısı ise 100 milyona ulaştı. Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE, çeyreğin en çok satan akıllı saatleri arasında başı çekiyor.

Samsung’un akıllı saat pazarındaki yükselişinde ise Galaxy Watch 3 ve Galaxy Watch Active 2 önemli bir rol oynadı. Galaxy Watch 4 ile birlikte Wear OS’e dönüş yapan Samsung için akıllı saat kategorisinde işler önümüzdeki dönemde biraz daha iyi hâle gelebilir. Ancak bu değişimin etkisini görmek için 2021’in dördüncü çeyreğini beklemek gerekiyor.

Akıllı saat pazarı bir yıl önceye kıyasla toplamda yüzde 27 oranında büyürken, en hızlı büyümenin görüldüğü ülke Hindistan oldu. Xiaomi, Oppo ve Realme gibi markaların boy gösterdiği 100 doların altı saat kategorisi ise yüzde 547 gibi etkileyici bir oranda büyüdü.

İLGİLİ HABERLER