Teknoloji

Samsung akıllı saat modellerinin tümü iPhone uyumlu olabilir, Gear S2 sadece başlangıç

samsung akilli saat gear s2

Samsung, CES 2016’da düzenlediği etkinlikte Gear S2 akıllı saatinin Apple’ın mobil işletim sistemi iOS ile uyumlu hâle geldiğini duyurmuştu. Şirket, Gear S2 için iPhone desteğinin ocak ayının ortalarından itibaren aktif hâle geleceğini açıkladı.

Görünen o ki, Apple ve Samsung arasındaki akıllı saat rekabeti önümüzdeki dönemde biraz daha kızışacak. Samsung akıllı saat modellerinin tamamı ilerleyen zamanlarda iPhone veya iOS uyumlu olacağının işaretini verdi.

Pocket-lint sitesine konuşan Samsung Birleşik Krallık Ürün Çıkış Programları Yöneticisi Kyle Brown, geçtiğimiz yıl bir strateji değişikliğine gittiklerini hatırlattı. Nesnelerin İnterneti’nin başarılı olacağına inandıklarını söyleyen Brown, kimsenin farklı bir cihaza sahip olmasından dolayı cezalandırılamayacağını belirtti ve her ürünün birlikte çalışabileceği bir endüstri oluşturmaları gerektiğine inandığını söyledi.

Açık platform SmartThings’in bu noktada devreye girdiğini söyleyen Brown, Gear S2’yi birden fazla platformda çalıştırmanın bu yönde atılan ilk adım olduğunu belirtti.

Google da Android Wear ile benzer bir strateji izliyor. Ancak işletim sisteminin doğası gereği, bazı özellikler iPhone ile eşleştirme yapıldığında tam kapasitede performans gösteremiyor. Pebble akıllı saatler de iOS ile birlikte çalışırken bazı sorunlar yaşayabiliyor. Tizen işletim sistemli Samsung Gear S2’de de benzer problemlerin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı zamanla görülecek. Güney Koreli şirketin önümüzdeki ay Barselona’da düzenlenecek 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde yeni akıllı saatlerini tanıtması da gerçekleşmesi kuvvetli ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER