Teknoloji

Samsung akıllı saat kadranına ikinci bir ekran yerleştirmeyi düşünüyor

samsung akıllı saatSamsung, dış kenarını saran dairesel kadran üzerinde esnek yapıda ikinci bir ekran barındıran akıllı saatin patentini almak için başvuruda bulundu. Bu tür bir ekranın ilk kez bir saate yerleştirildiğine tanık oluyoruz, ancak şu anda gördüklerimiz sadece bir patent ile sınırlı. Böyle bir tasarıma sahip cihazın gelecekte piyasaya çıkıp çıkmayacağını şu an için bilmiyoruz.

İkinci ekran mevcut hava durumu, çalan şarkı veya tarih gibi küçük bilgi kırıntılarını göstermek için kullanılabilir. Bu hâliyle Samsung’un kavisli ekrana sahip telefonlarında kenar ekranlarına yüklediği misyonların benzerini üstlenebilir demektir. İlginçtir ki, patentte üst ve alt ekranlardan bahsediliyor, bu da Samsung’un küçük alana epey fazla miktarda bilgi sığdırmayı planladığını gösteriyor.

Ne var ki, dairesel kadrana bir ekran yerleştirmek onun kullanım alanını kısıtlayabilir. Samsung’un mevcut Gear akıllı saatlerinde bu kadran 360 derece dönebiliyor ve uygulamalar arasında gezintiyi ve geçişi sağlıyor. Ekranlı bir kadran ise sadece 90 derece dönebilecek. Samsung’un patent başvurusunda bu kadranın aynı seviyede uygulama kontrol ve geçiş imkanlarına sahip olup olmayacağı belirtilmiyor.

Ekranın kullanımıyla ilgili daha fazla detay veya bilgi henüz yayınlanmadı. Ayrıca bu saatin ve ekranın gerçek hayata yansıyıp yansımayacağını da kısa vadede öğrenemeyeceğiz. Samsung’un patent başvurusu Mart 2016 tarihli, bu da fikrin bir yıl öncesine dayandığını gösteriyor. Samsung’un akıllı saat pazarına yeni fikirler çalıştığını görmek güzel.

İLGİLİ HABERLER