Teknoloji

Samsung akıllı hoparlör geliştirmek için çalıştığını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung akilli hoparlorSamsung akıllı hoparlör pazarına girmek için kolları sıvamış durumda. CNBC’ye konuşan Samsung’un mobil biriminin başkanı DJ Koh, akıllı hoparlör üzerinde çalıştıklarını ve ürünü yakında piyasaya sürmeyi planladıklarını belirtti.

Koh henüz kesin bir zaman aralığı işaret etmiş değil. Ancak Samsung’dan bu yönde bir doğrulama gelmesinin de önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Kendisinin de cihaz üzerinde çalıştığını söyleyen Samsung yöneticisi, amaçlarının evlerde Samsung marka cihazlarla verimli bir deneyim yaşatmak olduğunu belirtti.

Koh üzerinde çalıştıkları hoparlörün şirketin dijital asistanı Bixby’yi taşıyıp taşımayacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak Samsung’un hoparlörünün öne çıkan özelliklerinden birinin Bixby entegrasyonu olması fazlasıyla muhtemel görünüyor. Dijital asistanını internete bağlanan buzdolaplarına şimdiden yerleştiren Samsung, Bixby’yi ürün portföyünün geneline taşıma isteğini daha önce açıklamıştı.

Samsung akıllı hoparlör pazarında güçlü rakiplerle mücadele edecek

Samsung’un Bixby ile akıllı hoparlör pazarındaki şansının yüksek olması için Bixby’nin biraz daha gelişmesi gerekiyor. Bixby’nin mevcut rakipleri Amazon Alexa, Apple’ın Siri’si ve Google Assistant, oturmuş yapılara sahip. Ancak Samsung’un da ev ürünleri konusundaki tecrübesinden yararlanması muhtemel görünüyor. Bixby bu hafta itibarıyla dünya genelinde 200’den fazla ülkede kullanılabilir hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER