Teknoloji

Samsung ilk akıllı hoparlörünü 2018’in ilk yarısında satışa sunabilir

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung akilli hoparlorSamsung akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını geçtiğimiz ağustos ayında en yetkili ağızdan doğrulamıştı. Şirketin mobil biriminin başında olan DJ Koh, akıllı hoparlör geliştirmek için çalıştıklarını belirtmişti. Bloomberg’de yer alan habere göre, Güney Koreli şirket ilk akıllı hoparlörünü 2018’in birinci yarısında satışa sunmaya hazırlanıyor. Hoparlörün ABD’deki fiyat etiketinde 200 dolar yazacağı söyleniyor.

Haberde hoparlörle ilgili olarak daha önce Koh tarafından paylaşılmayan bilgiler de yer alıyor. Samsung’un hoparlörünün kalbinde şirketin dijital asistanı Bixby’nin bulunacağı belirtiliyor. Hoparlörde odak noktasının ses kalitesi ve internete bağlı ev eşyalarının yönetiminin olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Akıllı hoparlör, Samsung’un SmartThings ekosistemi için bir merkez olarak işleyecek. Galaxy telefonlar da dahil olmak üzere, Samsung markalı tüm cihazlar hoparlörle uyumlu olarak çalışacak. Güney Koreli şirketin hoparlörünü birden fazla pazarda piyasaya süreceği belirtilirken, cihazın hâlâ ses tabanlı web aramalarında daha iyi hâle gelmesi için geliştirildiği ifade edildi.

Akıllı hoparlör, Samsung’un Bixby’yi her cihaza yerleştirme planı için önemli bir adım niteliği taşıyor. Akıllı buzdolapları, televizyonlar ve giyilebilir ürünler de Bixby’nin kullanım alanları arasında yer alıyor.

Samsung akıllı hoparlör pazarında büyük isimlerle rekabete girecek

Samsung akıllı hoparlör pazarında önemli şirketlerle rekabet edecek. Güney Koreli şirketin rakiplerinin büyük kısmı, akıllı hoparlör pazarına girmiş durumda. Google’ın portföyünde Google Home ürünleri bulunuyor. Amazon ise Echo hoparlörleriyle pazarın öncülüğünü üstlenmişti. Apple HomePod adını taşıyan hoparlörünü haziran ayında tanıtsa da, henüz hoparlörü piyasaya sürmüş değil. Samsung pazara girmekte gecikmiş gibi görünse de, henüz rakiplerinin ulaşmadığı ülkelerde başarıyı yakalayabilir.

İLGİLİ HABERLER