Teknoloji

Samsung akıllı gözlük üretimi konusunda yıllar sonra işaret verdi

samsung ces 2023

samsung akilli gozlukSamsung akıllı gözlük pazarına girmesi uzun süredir beklenen şirketler arasında yer alıyor. Bu konudaki iddia ve dedikodular yıllardır etrafta dolaşsa da, Güney Koreli şirketten somut bir adım gelmemişti.

Ancak Samsung’un yeni bir logo için yaptığı ticari marka başvurusu, şirketin yakında beklenen duyuruyu yapabileceğini düşündürüyor. “Bilgisayarlı görüş desteği sağlayan gözlük” için tasarlanan logo ve yapılan ticari marka başvurusu, Samsung’un Google Glass benzeri bir gözlük hazırlamaktan vazgeçememiş olabileceğini gösteriyor.

Ticari marka başvurusunda bir ürün ismi belirtilmiyor. Ancak logoyla ilgili farklı kullanım biçimlerini başvuruda görmek mümkün oluyor.

Samsung akıllı gözlük planlarını tamamen rafa kaldırmamış

Samsung’un Google Glass benzeri bir ürün üzerinde çalıştığına dair ilk işaret, 2013’te gelmişti. Şirket, o dönemde “spor gözlüğü” için hazırladığı bir tasarımın patentini almıştı. Ardından 2014’te Samsung yöneticilerinin “Galaxy Glass” olarak anılan bir cihazın hazırlıklarını doğruladığı belirtilmişti. Galaxy Glass gerçeğe dönüşmezken, şirketin akıllı gözlüğüne ilişkin söylentiler de giderek azalmıştı. Yeni ticari marka başvurusu, 2014’ten beri konuşulmayan bir ihtimalin hâlâ canlı olabileceğini gözler önüne serdi. Samsung akıllı gözlük için hâlâ kesin sözler söylemek mümkün olmasa da, yapılan başvuru şirketin bu ihtimali rafa kaldırmadığını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER