Teknoloji

Samsung Akıllı Gelişim Kiti nasıl kullanılıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yılın üst sınıf Samsung Smart TV modellerinin arkasında bir genişleme yuvası bulunuyordu. Söz konusu yuva bu yılın başında CES 2013’te tanıtılan ilk Gelişim Kiti ile birlikte işe yaramaya başladı. Akıllı genişleme yuvasının yer aldığı 2012 model Samsung akıllı TV’lere takılan bu kit sayesinde televizyona yepyeni bir işlemci ekleniyor, böylelikle 2013 model Samsung Smart Hub ve akıllı TV deneyimi sunulmuş oluyor.

samsung-akilli-gelisim-kit-210213i (580 x 387)

Samsung Akıllı Gelişim Kiti siyah renkli, avuç içine sığan bir kutudan ibaret. Bu kutuyla birlikte 2013 model Samsung Smart TV’lerle birlikte sunulan yeni uzaktan kumanda da geliyor. Gelişim Kitini TV’ye takmak için öncelikle televizyonu fişten çekmeniz gerekiyor. Monte etme işlemi oldukça basit, sadece kutu üzerinde bulunan dişleri yuvasına takıp oturtmanız yeterli. Daha sonra televizyonu fişe takın ve açın.

Televizyonu açtıktan sonra karşınıza Akıllı Gelişim Kitinin kurulum ekranı çıkıyor. Burada fazla bir şey yapmanız gerekmiyor, yalnızca 2-3 kez kumandanın OK tuşuna basmanız yeterli. Bu kurulum adımları kısa bir süre içinde tamamlanıyor ve akıllı TV yepyeni hünerlerine kavuşmuş oluyor.

Samsung’un geçen yıl çıkardığı ve genişleme yuvası barındıran Smart TV’leri 2016’ya kadar çıkacak Akıllı Gelişim Kitlerini destekleyecek. Yani bu yıl değil de, gelecek yıl çıkacak bir Akıllı Gelişim Kitini de satın alarak TV’nize gelecek yılın Samsung Smart TV işlevlerini ve Smart Hub’ını kazandırabilirsiniz. TV gibi her yıl değiştirilmeyen bir ürünü işlevlerle yenilemek ve kullanım zevkini artırmak bakımından Akıllı Gelişim Kiti mantıklı görünüyor. Ne kadar ilgi göreceğiniyse ürün Türkiye’de piyasaya çıktığında göreceğiz.

Video: Samsung Akıllı Gelişim Kiti Nasıl Kullanılıyor?

İLGİLİ HABERLER