Teknoloji

Samsung’un büyük ekranlı akıllı buzdolabının reklamı görüldü

Samsung akıllı buzdolabı
Görsel: The Verge

Samsung’un teknolojiyi insanların hayatlarına entegre etme noktasında çılgın fikirleri bulunuyor ve CES de bunları sergilemek için en elverişli ortamlardan bir tanesi. Reklamlara büyük para döktüğü bilinen şirket, CES’in ana sergi salonuna büyük bir reklam yerleştirdi. Bu reklamda üstünde büyük bir ekran bulunan yeni Samsung akıllı buzdolabı bulunuyor.

Normal bir buzdolabının kapılarından birisinin üstüne akıllı telefon monte edilmiş izlenimi veren bu akıllı buzdolabında, ekranın altında Android tarzında kapasitif tuşlar da bulunuyor. Buzdolabının Android, Tizen veya diğer işletim sistemlerinden hangisini kullandığı şu an için bilinmiyor. Yine de, Samsung’un 5 inç ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir kullanıcı arayüzünü alıp buzdolabının kapağına yerleştirmesini beklemiyoruz.

Resimden anlaşıldığı kadarıyla, bu yeni akıllı buzdolabı geçmişte benzerini gördüğümüz diğer Samsung akıllı buzdolabı modelleriyle aynı özellikleri taşıyacak. Alışveriş listeleri yapmak, haberleri okumak, müzik dinlemek ve dijital Post-It anımsatma notlarını eklemek mümkün olacak. Bunun yanı sıra buzlukta ne kadar buzun olduğu, içerideki ürünlerin son kullanma tarihi durumu gibi bilgiler de bu ekran üzerinden sunulabilir. Bu arada “MasterCard tarafından sağlanan market alışverişi” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz ifade de doğrudan buzdolabı üzerinden alışveriş yapılabileceğini gösteriyor. Takvim ve hava durumu da diğer özellikler arasında yer alacak gibi görünüyor.

Samsung’un bu yeni akıllı buzdolabını hafta içinde resmi olarak tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER