Teknoloji

Samsung akıllı buzdolabı Family Hub Tizen ile çalışıyor

samsung-akilli-buzdolabi-family-hub-060116

Samsung’un CES’e getirdiği en iddialı ürünlerden bir tanesi büyük dokunmatik ekran barındıran Samsung akıllı buzdolabı. Öyle ki, Güney Koreli şirket bunu tanıtmak için CES’te bile reklam alanı kiraladı, bazı materyalleri önceden paylaştı. En sonunda bu buzdolabının resmi duyurusu da gerçekleştirildi. Sanki üstüne büyük bir Android tableti yapıştırılmış izlenimi veren akıllı buzdolabı şimdiye kadar görülen en iyi uygulamalardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Akıllı buzdolabının en öne çıkan özelliği MasterCard tarafından geliştirilmiş alışveriş uygulaması. Uygulama sayesinde buzdolabının kapısından alışveriş yapmak ve birden fazla mağazadan yapılan alışverişleri tek bir sepette birleştirmek mümkün oluyor. Başlangıçta FreshDirect ve ShopRite gibi yurt dışındaki servislerden alışverişe izin verecek olan bu uygulama, MasterCard’ın söylediğine göre 2016’da daha fazla mağazayı bünyesine ekleyecek.

21.5 inç ekranda Tizen işletim sistemi çalışıyor. İçeriye yerleştirilmiş üç adet kamera sayesinde içeride neler olduğunun fotoğrafı kapının kapatıldığı her seferde çekiliyor. Bu sayede içeride nelerin olduğunu yardımcı iOS ve Android akıllı telefon uygulamalarıyla da görmek mümkün oluyor. Ayrıca buzdolabında yer alan dahili hoparlör sayesinde müzik çalmak mümkün oluyor. Bluetooth desteği sayesinde sesi evdeki diğer hoparlörlere yansıtmak da imkan dahilinde bulunuyor. Ayrıca ekran Samsung Smart TV üzerindeki görüntüleri de yansıtma imkanına sahip.

samsung-akilli-buzdolabi-family-hub-060116-2

Ayrıca bu Samsung akıllı buzdolabı bir akıllı buzdolabından beklenen işleri de yerine getiriyor. Takvim, fotoğraflar, hava durumu, YouTube videoları, aile bireylerinin notları gösteriliyor. Bunların çoğu akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Gelişmiş nem ve sıcaklık sensörlerinin de bulunduğu buzdolabında, “FlexZone” adı verilen, hem buzdolabı hem de dondurucu gibi çalışabilen bir bölüm de mevcut. Bu arada, dokunmatik ekranda yemek tariflerine de bakılabildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Family Hub olarak adlandırılan bu akıllı buzdolabı mayıs ayında ABD’de satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz netlik kazanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER