Manşetler

Samsung akıllı ayakkabı özel antrenörünüz olacak

samsung akilli ayakkabi iofit

Samsung, eski spor ayakkabılarınızı giymeyi bırakmanızı istiyor. Güney Koreli elektronik devi, Salted Venture adını taşıyan şirketinin çatısı altında IoFIT isimli bir akıllı spor ayakkabı markasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ayakkabının üstünde bulunan çeşitli basınç sensörleriyle vücudun duruş vaziyeti, dengesi ve ağırlık dağılımı ölçülüyor. Bu verilerin gönderildiği bir uygulama ise kullanıcıların halter, golf ve koşu gibi sporlardaki atletik performanslarını geliştirmelerine yardımcı olacak. Salted Venture CEO’su Jacob Cho, “Ayaklarımız bize çok değerli veriler sağlıyor ve bu veriler boşa gidiyor.” sözleriyle projeye verdiği önemi ortaya koydu.

Samsung akıllı ayakkabı projesini uygulamaya geçiren Salted Venture, başka iki şirket ile birlikte C-Labs programından doğmuştu. Söz konusu program, şirket çalışanlarının fikirlerini yeni iş kollarına dönüştürme amacıyla başlatılmıştı. IoFIT ekibi, fikirlerinin temelinde fitness, rehabilitasyon ve golf tesislerinde atletik performans ölçümü için kullanılan kuvvet plakalarının bulunduğunu belirtti. Bu noktada Samsung’un söz konusu konsepti düşünen ilk şirket olmadığını ve Xiaomi’nin de benzer bir ürün üstünde çalışmalar gerçekleştirdiğini söylemek gerekiyor.

Güney Koreli şirketin sadece atletik takiple yetinmemesi ve ayakkabının koçluk yetenekleri üstüne de odaklanması ise IoFIT’i potansiyel muadillerinden farklı bir yere koyuyor. Kullanıcılar egzersizlerini kayıt altına alarak ayakkabının kaydettiği verileri video ile karşılaştırabiliyor ve egzersizlerindeki hataları tespit edebiliyor. Böylelikle spor esnasında performans denetimi yapmak kolaylaşıyor.

Samsung, IoFIT ayakkabıyı ne zaman satışa sunacağı ve ayakkabının fiyat etiketinde ne yazacağı konusunda henüz bilgi vermedi. Ancak ilk örneklerin önümüzdeki hafta Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkacak. Şirketin konsepti ilgilenebilecek diğer ayakkabı üreticileriyle de paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER