Teknoloji

Samsung açılır ön kameralı telefon modasına uyuyor

samsung

Samsung geçmişte akıllı telefonları için farklı kamera tasarımları denemişti. Şirketin bu doğrultudaki en yeni adımı ise biraz daha “tanıdık” olacak gibi görünüyor. Ünlü duyumcu OnLeaks, Pigtou ile birlikte Samsung’un yeni akıllı telefonuna ait olduğu söylenen bir taslak tasarım görselini paylaştı.

Söz konusu görselde Samsung’un Galaxy A serisinde sunulacağı söylenen akıllı telefonda ön kamerayı açılır bir mekanizmaya yerleştirdiği görülüyor. Son zamanlarda Huawei ve OnePlus’ın da aralarında bulunduğu bazı üreticiler, telefonlarında kesintisiz bir ekran deneyimi sunabilmek için bu tasarım yaklaşımını tercih etmişti.

Samsung’un telefonuna dair detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak görseldeki arka panel tasarımı, cihazın “uygun fiyatlı” bir telefon olma ihtimalini oldukça artırıyor. Arka panelde göze ilk olarak yuvarlak parmak izi tarayıcısı çarpıyor.

Samsung açılır ön kameralı telefon modasına uyuyor

Sol üst köşeye yerleştirilen üçlü kamera sisteminde de sıra dışı bir unsur göze çarpmıyor. Samsung’un telefondaki odak noktasının 6.5 inçlik “kesintisiz” ekran olacağı ve diğer noktaların ikinci planda kalacağı şimdiden söylenebilir.

Samsung ekran çerçevesinden kurtulmaya yönelik deneylerinde ısrarını koruyor gibi görünüyor. Bunun için çentik ve delikli ekranları deneyen şirket için sıra şimdi de açılır kamera mekanizmasına gelmişe benziyor. Detayların azlığı, Samsung’un telefonunun çıkışına daha zaman olduğunu düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER