Teknoloji

Samsung AB’nin tekel endişelerini gidermek için yeni tavizler vermeye hazırlanıyor

samsung oled

Avrupa Birliği’nden gelecek olası bir tekel cezasının önüne geçmek isteyen Samsung, yetkili mercileri sakinleştirmesini umduğu tavizlerin yer aldığı bir paketi kamuoyuna duyurdu. AB’nin rekabetten sorumlu komiseri Joaquin Almunia tarafından yapılan açıklamada, uzun süren görüşmelerin ardından Samsung’un AB’nin endişelerini gidermek için bir grup taahhütte bulunduğu belirtildi. Almunia bu taahhütlerin endişelerini gidermesi durumunda alacakları kararın standart patentler ve satış yasakları konusuna açıklık getireceğini sözlerine ekledi.

samsung-logo-150313

Avrupa Birliği geçtiğimiz aralık ayında Samsung’u resmi olarak tekel kanunlarını ihlal ile suçlamıştı. Samsung’un standart patentlerinin kullanımı nedeniyle rakiplerine ait ürünler için satış yasağı taleplerinde bulunması AB’nin bu soruşturmayı başlatmasına neden olmuştu. Birlikten yapılan açıklamada Samsung’un bu tutumunun kablosuz teknoloji endüstrisinde rekabetin ve yeniliğin önüne geçtiği belirtilmişti. Samsung ise gizli amaçları olduğuna dair iddiaları reddetmiş ve Apple’ın kendisine karşı açtığı davalarda iyi niyet görüşmelerine yanaşmaması nedeniyle standart patentleri ortaya attığını açıklamıştı.

AB soruşturmasının ardından Samsung, Avrupa mahkemelerinde Apple aleyhine açtığı standart patent davalarının önemli bir kısmını geri çekerken, son olarak da verdiği taahhütler ile AB’yi sakinleştirmeyi amaçlıyor. Şirketten Bloomberg’e yapılan açıklamada Samsung’un daima mahkeme salonları yerine piyasada yarışmayı tercih ettiği ve hem pazarın hem de müşterilerin faydalanacağı yenilikler için fikri mülkiyete yatırım yapmayı sürdüreceği belirtildi.

İlgili >> Avrupa Birliği, Bloomberg

İLGİLİ HABERLER