Teknoloji

Samsung ABD’deki satış rakamlarını Apple’la paylaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasındaki hukuk mücadelesinin en sert geçtiği cephe hiç kuşkusuz ABD. Mahkeme, 2012’nin ağustos ayında Samsung’u Apple’a 1 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmesinin ardından davanın ikinci aşamasının başlamasıyla birlikte yeni kararlar gelmeye de devam ediyor. Mahkemenin Samsung’un telif hakkında bulunduğu cihazların satış rakamlarını Apple ile paylaşması yönündeki kararına itiraz eden Samsung, bu itirazdan istediği sonucu alamadı.

Samsung, itiraz sonuçlanana kadar yürütmeyi başarmayı durdursa da itirazının reddedilmesiyle birlikte patent ihlali içeren cihazların ABD’deki satış rakamlarını Apple’la paylaşmak zorunda. Samsung’un itirazını reddeden Hakim Lucy Koh, Samsung’un itirazının fiyat bilgisini ve kâr marjını da içerdiğini belirtirken; alınan kararın sadece satılan cihazların aylık satış rakamlarını kapsadığını ifade etti.

Kimi itirazlardaysa işler Samsung’un lehine sonuçlanabiliyor. Samsung’un iki akıllı telefonunun cihaz başına operasyonel kâr rakamlarının açıklanması için istediği erteleme talebi Lucy Koh tarafından kabul edilmişti. İki taraf arasında devam eden hukuk mücadelesinde belgelere ve anlaşmalara erişim her iki taraf için de kimi zaman hayati önem taşıyabiliyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER