Teknoloji

Samsung ABD’de iPhone kullanıcılarına yeni Galaxy telefonlarını test fırsatı veriyor

samsung-galaxy-note-5-siyah-150815

Samsung yeni telefonlarını daha fazla kişinin, özellikle de iPhone sahiplerinin kullanmasını istiyor. Güney Koreli şirketin Amerika birimi bunun için iPhone kullanıcılarına en yeni akıllı telefonları; kavisli ekranlı Galaxy S6 Edge+ ve büyük ekranlı Galaxy Note 5’i test etme fırsatı veriyor.

ABD’deki iPhone kullanıcılarının yararlanacağı bu 30 günlük test sürüşü boyunca, kullanıcılar bu telefonlar ücretsiz veri planıyla birlikte deneyebilecekler. Herhangi bir ön şart veya zorunluluğun bulunmadığı program tek bir mobil operatöre de bağlanmamış.

 

Program Samsung’un akıllı telefon satın almayı planlayan tüketiciler üzerinde azalan etkisini yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Apple’ın iPhone’ları ve daha düşük fiyata üst sınıf Android telefonu satan Çin merkezli üreticiler dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung’dan ilgiyi yavaş yavaş götürüyor. Gartner’ın 30 Haziranda sona eren ikinci çeyreğe dair rakamlarına göre, Güney Koreli şirketin pazar payı yüzde 4 oranında düşüş gösterdi. Mart ayında tanıtılan yeni Galaxy S6 akıllı telefonlar bile yaklaşık yedi çeyrektir devam eden bu düşüşü durduramadı.

Samsung’un bu yolla ne kadar iPhone kullanıcısının aklını çeleceği bilinmiyor. ABD’deki kullanıcılar ilk kez bu tarz bir deneme programıyla karşılaşmıyor. Bu ülkenin büyük mobil operatörlerinden T-Mobile, kullanıcıların şebeke kalitesini test etmeleri amacıyla onlara bir hafta boyunca ücretsiz kullanabilecekleri birer iPhone 5S sunmuştu. Bu test programı belki bir felakete dönüşmemişti, ancak T-Mobile’ın beklediği ilgiyi de görmemişti.

İLGİLİ HABERLER