Teknoloji

Samsung 90 Hz OLED dizüstü bilgisayar ekranı üretimine başladı

samsung 90 hz oled

Samsung, Asus’un dizüstü bilgisayarlarında kullanılacak 14 inç 90 Hz OLED ekranların üretimine başladığını açıkladı. Şirket söz konusu teknolojiyi duyurduğunda üretimin 2021’in mart ayında başlayacağını belirtmişti. 14 inç ekran kullanıcılara 2880 x 1800 piksel çözünürlük ve 16:10 görüntü oranı sunacak.

Samsung’un mevcut OLED panellerinde 60 Hz olan yenileme hızının 90 Hz seviyesine çıkmasının özellikle oyun deneyimini iyileştireceğini tahmin etmek çok zor değil. Samsung, OLED panellerin hareketli görüntülerde LCD panellere kıyasla daha az bulanıklaştığına da dikkat çekiyor. Şirket 90 Hz OLED panelin 120 Hz LCD ekrana kıyasla hareketli görüntüleri daha net şekilde göstereceğini savunuyor.

OLED ekranların renk gösterimi konusunda da daha iyi olduğunu belirtmek gerekiyor. DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan OLED paneller, pek çok LCD ekranı geride bırakıyor. Daha derin siyahlar, daha hızlı tepkime süreleri ve daha iyi görüntüleme açıları da OLED’in avantajları arasında yer alıyor.

Samsung tarafından üretilen 90 Hz OLED paneller ilk olarak Asus’un kısa bir süre önce duyurduğu Zenbook 14X Pro ve Vivobook Pro 14X modellerinde kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER