Teknoloji

8K çözünürlüklü Samsung Q9S görüntüyü yapay zekâ yardımıyla işliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung q9sSamsung, 2013’te tasarımı itibarıyla bir şövaleyi hatırlatan 85 inç büyüklüğündeki 4K TV’sini tanıtmıştı. Söz konusu televizyon, 40 bin dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çekmişti. Şirket, bir yıl sonra ise 8K demosunu sergilemişti. Samsung Q9S ile hem bu tasarım stratejisini devam ettiriyor hem de daha gelişmiş teknolojileri benimsemeyi sürdürüyor.

Q9S, 8K çözünürlüğe sahip olmasının yanı sıra yapay zekâyı kullanış biçimiyle dikkat çekiyor. LG’nin de 88 inç büyüklüğündeki 8K OLED TV’sini tanıttığı düşünülünce Güney Koreli elektronik devleri arasındaki mücadelenin dozu biraz daha artacak gibi görünüyor.

85 inç büyüklüğündeki Q9S, özel bir algoritma barındırıyor. Bu algoritma sayesinde düşük çözünürlüklü videolar, televizyonun Super Hi-Vision teknolojisine sahip ekranına uygun hâle geliyor. Samsung, yeni televizyonundaki yapay zekâ teknolojisinin “kendisinden öğrenerek” gelişeceğinin de altını çiziyor.

Samsung Q9S ile ilgili tüm detaylar henüz açıklanmış değil

Samsung Q9S resmiyet kazansa da, bu durum televizyonla ilgili tüm bilgilerin ortaya çıktığı anlamına gelmiyor. Güney Koreli şirket, yeni televizyonunun piyasaya çıkış tarihini ve fiyatını şu an için açıklamış değil. Bu konudaki bilgilerin de yakında paylaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER