Teknoloji

AMD Samsung’un yakında çıkacak 8K monitörünün işaretini verdi

samsung 8k monitör
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un ağızları açık bırakan monitörleri 49 inçlik Odyssey G9 ve Neo G9‘u yeterli bulmayanlar, 55 inçlik Odyssey Ark‘ın bile ihtiyaçlarını karşılamayacağını düşünenler için, Samsung 8K monitör gibi yeni bir silah yolda gibi görünüyor. AMD’nin RDNA 3 GPU etkinliğinde Güney Koreli şirketin büyük ekranlı ve kavisli monitörünün 8K çözünürlüklü versiyonunu tanıtmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

İşareti verilen bu modelde DisplayPort 2.1 desteği bulunacak. Bunun dışında monitörle ilgili herhangi bir bilgi yok. AMD, daha fazla detayın ocak ayındaki CES 2023’te paylaşılacağını söyledi.

Samsung 8K monitör nasıl bir görüntü sunabilir?

Bu monitörlerin 32:9’luk görüntü oranı, ekranın gerçek bir 8K çözünürlük sunmayacağını işaret ediyor. Karşılaştıracak olursak 5K çözünürlüklü Odyssey G9, inanılmaz 5120 piksel genişlik sunsa da, yükseklik tarafında sadece 1440 piksel bulunuyor. Günümüzün gerçek 4K, 16:9 ekranları ise 2160 piksel dikey çözünürlüğe sahiptir. Ancak 32:9 8K monitör, içerikleri göstermekte daha iyisini yapabilir. 8000 piksel genişliğinde ve 32:9 görüntü oranında, 2250 piksellik bir yükseklik görmeliyiz. Yani bu boyutta 4K veya daha iyi kalite elde etmelisiniz.

Bu işareti verilen Samsung 8K monitör modeli ile ilgili tüm detaylar için resmi duyuruyu beklememiz gerekiyor. Fiyat ise yüksek olacaktır, karşılaştırma yaparsak, Odyssey Ark 50 bin TL civarında bir fiyattan ülkemizde satışa çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER