Teknoloji

Samsung 85 inç S9 Ultra HDTV’sini Güney Kore’de ön siparişe sundu

Samsung’un geçen hafta CES 2013’te tanıttığı devasa S9 ultra yüksek çözünürlüklü televizyonlarının en düşük boyutlusunun fiyatı konusunda önemli bir ipucu şirketin ana vatanı Güney Kore’den geldi. Samsung yayınladığı bir açıklamayla 85 inç’lik 4K Ultra HDTV’nin önümüzdeki mart ayında bu ülkede satışa sunulacağını açıkladı. Ön sipariş süreci de açıldı, ancak bu kapsamda sadece 77 adet ürün için ön satış işlemi gerçekleştirilecek. TV için belirlenen fiyat ise 40 milyon won, yani yaklaşık 66 bin 700 TL.

samsung-s9-uhd-2

Daha önce Türkiye’ye giriş yapan LG ve Sony’nin 84 inç’lik 4K Ultra HDTV’ler de sırasıyla 40 bin ve 80 bin TL’lik fiyat etiketleriyle müşterilere sunulmuştu. Samsung’un televizyonunun böyle bir fiyata sahip olması çok da şaşırtıcı olmadı. Ancak Güney Kore’deki fiyat buysa, ürün Türkiye’ye geldiğinde fiyat olarak Sony’nin modelini geride bırakır mı, bunu da merak etmiyor değiliz.

Samsung CES’te 85 inç’lik model ile birlikte 95 inç ve 110 inç’lik modelleri de sergilemişti. Buna rağmen o modellerin piyasaya çıkış tarihleri veya fiyatları konusunda herhangi bir ayrıntı henüz ortaya çıkmadı. Çıksa bile, o ürünlerin de kısıtlı sayıda üretilip pazara arz edilmesi bekleniyor.

İlgili >> Korean Newswire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER