Teknoloji

Samsung 75 inç MicroLED TV ile The Wall konseptini evlere getiriyor

samsung 75 inç microled tv

Samsung CES 2019’da iTunes erişimi ve Alexa ile Google Asistan desteği gibi önemli duyuruları yapmanın yanı sıra 75 inç MicroLED TV’sini de sergiliyor.

Aslında Samsung, geçen yıl 146 inçlik bir MicroLED ekranı CES’te sergilemişti. Ancak bu TV’yi 2018 içinde planlandığı gibi satışa sunamadı. Eğer sunsaydı bile, Wall olarak adlandırılan bu TV çok büyüktü ve muhtemelen çok pahalı olacaktı. 2019’da bu yeni nesil ekran daha kolay yönetilebilir ve düşük maliyetli bir biçimde karşımıza çıkıyor.

Bu arada Samsung, The Wall peşinde koşmaya da devam ediyor. Bu sefer CES 2019’da sergilenen ekranın köşeden köşeye uzunluğu 219 inç. Ne var ki, Samsung 75 inçlik, 4K çözünürlüklü MicroLED TV ile evlere daha rahat sığacak bir alternatif de sunuyor.

samsung 75 inç microled tv

MicroLED geleceğin çok tercih edilecek ekran teknolojilerinden biri olarak gösteriliyor. Ancak bu teknolojinin ne zaman yaygınlaşacağı bilinmezliğini korumayı sürdürüyor. Geleneksel LED’in arka aydınlatmasını kaldıran MicroLED, OLED ekranla boy ölçüşebilecek seviyede koyu siyahlar ve bulanıklıktan yoksun görüntüler sunuyor. OLED’lerdeki bağımsız diyotlara güç veren organik materyal zaman geçtikçe performans düşüşü sergilerken, MicroLED galyum nitrür gibi sağlam bir inorganik materyal kullanıyor. Aynı zamanda gerçek anlamda çerçevesiz bir ekran formunda sunulabiliyor. Bu da çoğu TV’de ve akıllı telefonda gördüğümüz çerçevesiz ekran akımına uygun modellerin çıkarılabileceği anlamına geliyor.

samsung microled tv

MicroLED ekranın bir başka avantajı da modüler yapısı. Alttaki LED panelleri istediğiniz gibi kurgulayabilirsiniz. Samsung’un Windows adını verdiği, MicroLED tabanlı uygulama bunun bir örneği. Bu sayede 32:9 veya 1:1 gibi sıra dışı görüntü oranlarına sahip paneller elde edilebiliyor.

75 inç MicroLED TV yüksek bir fiyattan gelecek gibi görünüyor. Samsung şu an için bu TV’nin ne zaman çıkacağı veya ne kadara satılacağına dair bir bilgi vermedi. Ancak bu yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER