Teknoloji

Samsung 600 MP kamera sensörü hazırlıyor

Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Samsung 600 MP çözünürlüklü bir kamera sensörü üstünde çalışıyor. Samsung’un şirket içi belgeleri de bu iddiayı destekliyor. Kısacası ortaya atılan iddia bir hayli gerçekçi görünüyor.

Paylaşılan belgelerin detay bakımından bir hayli zengin olması dikkat çekiyor. Burada bazı kilit özelliklerin yanı sıra Samsung’un projeye yönelik motivasyonu konusunda fikir edinmek de mümkün oluyor.

Şirket, 4K ve 8K video kaydının giderek yaygınlaştığına dikkat çekiyor ve daha büyük sensörlerle kaliteden ödün vermeden yakınlaştırılmış videolar kaydedilebileceğini belirtiyor.

samsung 600 mp kameraAncak 600 MP çözünürlüklü Samsung ISOCELL sensörün bulunduğu bir akıllı telefonla tanışmak için daha uzun bir süre beklemek gerekiyor. Samsung’un öncelikle kamera çıkıntısı sorununu çözmesi gerekiyor. 1/0.57” büyüklüğünde bir sensörün telefonun arka panelinin yaklaşık yüzde 12’sini kaplayacağı ve kamera çıkıntısının da 22 mm. kalınlığında olacağı belirtiliyor. Piksel genişliği 0.8µm olan 600 MP çözünürlüklü bir sensörden bahsettiğimiz için söz konusu değerlere şaşırmamak gerekiyor. Samsung’un bu teknolojiyi ne kadar küçültebileceği ise merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER