Teknoloji

Samsung’dan iddialı kamera sensörü hedefi

samsung galaxy s20 ultra

Samsung, kamera sensörü geliştirme ve üretimi konusunda önemli markalardan biri konumunda. Akıllı telefonlar için 64 ve 108 megapiksel çözünürlükleri sensörlerin ilk geliştiricisi olan Güney Koreli şirket, bunun sadece bir başlangıç olduğuna inanıyor.

Samsung’un sensör ekibinin başındaki isim olan Yongin Park, gelecekteki hedefleri konusunda iddialı açıklamalarda bulundu. Park; şirketin internet sitesinde yayınlanan bir yazısında, 600 megapiksel çözünürlüklü bir sensör geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 600 megapiksel çözünürlüklü bir sensör, insan gözünün görebildiğinden daha fazla detay gösterebilme kapasitesine sahip.

Park’a göre, insan gözü 500 megapiksel seviyesinde bir çözünürlüğe eşit düzeyde detayları yakalayabiliyor. Samsung’un 600 megapiksel çözünürlüklü sensörler geliştirme hedefinin akıllı telefonlarla bir ilgisi bulunmuyor.

600 megapiksel çözünürlüklü bir kamera sensörü üretilse bile, boyutları itibarıyla bu sensörü kameraya geliştirmek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle Samsung’un piksel boyutunu küçültmesi gerekiyor. 108 megapiksel çözünürlüklü sensörlerinde piksel boyutunu 0.8 ve 0.7?m seviyesine indiren Samsung, önümüzdeki dönemde daha da küçük boyutlara inmeyi de hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER