Teknoloji

Samsung’un 60 GHz Wi-Fi teknolojisiyle 4.6 Gbps veri iletim hızı

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-150313

Samsung yeni Wi-Fi teknolojisinin mevcut nesil Wi-Fi aygıtlarına göre veri iletim hızını beş kata kadar varan oranda artırdığını iddia ediyor. Mevcut Wi-Fi teknolojileri şu anda 866 Mbps civarında hızlara ulaşabiliyor. Samsung’un 60 GHz frekans seviyelerinde işleyen yeni Wi-Fi teknolojisiyle veri iletim hızları 4.6 Gbps’ye kadar çıkıyor. Samsung, bu yeni Wi-Fi teknolojisi sayesinde kullanıcıların tam uzunluktaki bir Full HD filmi mobil cihazdan TV’ye üç saniyeden az zamanda aktarabileceğini söylüyor.

Samsung’un Wi-Fi çözümü 802.11ad standardını ve 60 GHz frekans bandını kullanıyor. Bu yüksek hıza çift kanal girişiminin yok edilmesi sayesinde ulaşılıyor ve kablosuz ağı kullanan cihaz sayısının da bir etkisi bulunmuyor. Samsung milimetrik dalga devre tasarımını kullanarak 60 GHz Wi-Fi teknolojisiyle ilgili olarak geçmişte yaşanan bazı engelleri aşmayı başardı.

Ayrıca Samsung Wi-Fi teknolojisi için geniş kapsamlı ışın formunda anten geliştirdi, böylelikle 60 GHz teknolojisinin ticari olarak izin verdiği en yüksek kalite seviyesine çıkılmış oldu. Ayrıca Samsung kullandığı sistemin dünyadaki ilk mikro ışın form teknoloji örneği olduğunu iddia ediyor. Bunun sayesinde iletişim modülü ortamdaki değişiklikleri de hesaba katarak 1/3000 saniye içerisinde optimizasyon yapabiliyor.

Samsung’un Wi-Fi teknolojisi için kullandığı 60 GHz frekans bandının dünya çapında lisanslandırılması yapılmadı. Yeni Wi-Fi teknolojisinin en erken gelecek yıl başından itibaren ticari amaçlı kullanıma sunulması bekleniyor. Bu teknoloji ses ve video aygıtları, medikal cihazlar ve telekomünikasyon ekipmanlarının da aralarında bulunduğu geniş ürün yelpazesinde kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER