Teknoloji

Samsung akıllı telefonlara 6 GB bellek sağlayacak yongalar üretiyor

samsung-12gb-yonga-090915

Samsung’un yeni yongaları sayesinde bir sonraki akıllı telefonunuz veya tabletiniz şimdikinden iki kat daha fazla belleğe sahip olabilir ve daha hızlı çalışabilir. Güney Koreli şirket, mobil cihazlar için 12Gb (1.5 GB ) DDR4 RAM modüllerini üretmeye başladığını açıkladı.

Söz konusu yongalar, şirketin 6Gb’lik modülleriyle aynı alanı kaplıyor. Bu da şirketlerin aynı alandan faydalanarak cihazın bellek miktarını ikiye katlayabilecekleri veya 3 GB RAM’e sahip daha küçük cihazlar üretebilecekleri anlamına geliyor.

Yeni modüller Samsung’un, genellikle 4 GB RAM sahibi cihazlarında kullanılan, mevcut 8Gb yongalarına kıyasla yüzde 30 daha hızlı çalışacak. Böylelikle ortaya daha iyi performans gösteren tablet ve akıllı telefonların çıkması bekleniyor.

Yeni yongaların yüzde 20 oranında daha az enerji tüketmesiyse cihazların pil ömrüne önemli bir katkı sağlayacak. Samsung, yeni akıllı telefonlarının dizüstü bilgisayarlardan daha fazla belleğe sahip olmasını sağlayacak yongaların üretimine başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER