Teknoloji

Samsung 6.3 inç’lik bir Galaxy Note cihazının planlarını yapıyor

Samsung’un kapasitif kalemli akıllı telefon-tablet melezinin gelecek nesil versiyonu, diğer bir deyişle Galaxy Note III daha da büyük bir formda karşımıza çıkabilir. Güney Kore’deki kaynaklar 2013 yılında beklenen Galaxy Note III’ün 6.3 inç’lik bir ekrana sahip olacağını iddia etti. Birinci nesil Galaxy Note 5.3 inç, ikinci nesil ise 5.5 inç ekrana sahip. Korea Times’ın haberine göre Samsung üçüncü nesilde yeni bir OLED ekran modelinden yararlanarak ekran alanını daha da büyütmek istiyor.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-01

Yeni Galaxy Note 3 ile ilgili olarak ortada henüz fazla detay yok, bu 6.3 inç’lik ekran dedikoduları gerçek olsa da, bu durumda cihazın gerçekten bir akıllı telefon mu, yoksa küçük bir tablet olarak mı değerlendirileceğini iyice düşünmek gerekiyor. Samsung’un 7 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip orta seviye bir Galaxy Note cihazı çıkaracağı, böylelikle Galaxy Note II ile Galaxy Note 10.1’in arasını dolduracağı söyleniyordu. Belki de bu son 6.3 inç’lik ekran dedikoduları sözü edilen bu yeni tablet ürünüyle de ilgili olabilir.

Daha büyük ekranlı bir Note beklentisi Samsung’un LCD üretim bütçesini düşürmesiyle birlikte oluştu. Bir yerel parça tedarikçisinin Korea Times’a yaptığı açıklamaya göre LCD işlerinin yeniden yapılanmasıyla birlikte tasarruf edilen paranın OLED ve esnek ekranlara harcanması planlanıyor. LCD panel pazarının belirli bir doygunluğa ulaşmış olması Samsung’un OLED tabanlı teknolojilerle kendisini diğerlerinden ayrıştırması gibi bir hedefi ortaya çıkarmışa benziyor.

Samsung’un OLED ekranlar tarafındaki hamleleri arasında 55 inç’lik panel barındıran OLED TV’de bulunuyor. Bu set LCD ve plazma setlere göre daha düşük güç tüketimi, aynı zamanda daha iyi renk, kontrast ve görüş açısı sunuyor. Samsung’un bu yılın başlarında tanıttığı bir model piyasaya sürmesi bekleniyor.

Bu arada tedarik zincirinden gelen havadisler Samsung’un Galaxy S4’ü şubat sonundaki Mobil Dünya Kongresinde tanıtacağı yönündeki dedikoduları güçlendiriyor. Halbuki bu telefonun gelişiyle ilgili olarak nisan ayı da güçlü bir ihtimal olarak ortada duruyor.

İlgili >> The Korea Times

İLGİLİ HABERLER