Teknoloji

Samsung yeni kamerasıyla Huawei ve Oppo’ya meydan okuyacak

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei P30 Pro, akıllı telefon pazarında periskop kamera trendini başlatmıştı. Bu trendi Oppo Reno 10x devam ettirmişti. Görünen o ki, Samsung da uzun optik zum partisine katılmaya hazırlanıyor. Şirketin elektromekanik birimi, 5x optik zum modülünün üretimine başladı. Samsung 5x optik zum modülünün kullanılacağı ilk cihazın ise Galaxy Note 10 olması bekleniyor.

Optik zum modülünün 5 milimetrelik ince profiliyle telefonun arkasında çıkıntı yapmayacağı belirtiliyor. Samsung’un daha önce kullandığı modüllerin 6 mm. kalınlığında olduğunu düşününce şirketin gösterdiği başarı daha net anlaşılıyor.

samsung 5x optik zumSamsung’un 5x optik zum özellikli sensöründe P30 Pro’dakine benzer bir ışık kırma prizması bulunuyor. Ancak dikdörtgen lensin yerini yuvarlak bir lensin aldığı görülüyor. Modüldeki bileşenlerin dikey olarak yerleştirilmesi de profilin ince kalmasına yardımcı olan unsurlar arasında sayılıyor.

samsung 5x optik zumSamsung 5x optik zum özellikli modülünün kullanıldığı bazı örnek fotoğrafları da şimdiden kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu fotoğraflarda modülün hem 5x hem de 2x zum performansı hakkında fikir edinmek mümkün oluyor. Güney Koreli şirkete Huawei P30 Pro ve Oppo Reno’nun telefoto kameralarına yanıt verme imkânı sağlayan bu yeni modülün gerçek koşullardaki performansını görmek içinse bir süre daha sabretmek gerekiyor. Modülün kullanılacağı ilk cihaz olması beklenen Galaxy Note 10’un çıkışı için oklar ağustos ayını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER