Teknoloji

Samsung Qualcomm için 5G uyumlu Snapdragon 4 serisi işlemci üretecek

qualcomm snapdragon 4 serisi 5g samsung

Qualcomm geçtiğimiz hafta Snapdragon 4 serisinde 5G destekli işlemcilere yer vereceğini açıklamıştı. Bu işlemcilerin kullanıldığı telefonlar, 2021’in başlarından itibaren 35’ten fazla ülkede kullanıcılarla buluşacak. Yonhap News’in haberine göre, 5G destekli Snapdragon 4 serisi işlemcilerin üretimi Samsung tarafından gerçekleştirilecek.

Haberde iki şirketin 5G işlemci üretimi için anlaştığı belirtiliyor. Uygun fiyatın odak noktasında olması nedeniyle Samsung’un üretimi 8 nm. mimarisini kullanarak yapması öngörülüyor.

Motorola, Oppo ve Xiaomi gibi akıllı telefon üreticileri, Snapdragon 4 Serisi’nin 5G uyumlu işlemcilerini kullanma konusundaki isteklerini kısa süre içinde açıklamıştı. Dolayısıyla üretim sürecinin de kısa süre içinde başlaması sürpriz olmayacaktır.

Samsung, amiral gemisi Snapdragon işlemcilerin üretim hakkını TSMC’ye kaptırmıştı. Ancak şirket bu boşluğu Nvidia için 3000 serisi grafik işlemci birimlerini üreterek doldurmuştu. Samsung, IBM için de 7 nm EUV mimarisini kullanarak Power10 işlemcileri üretiyor.

Snapdragon için 5G uyumlu Snapdragon 4 Serisi işlemci üretecek olan Samsung, yonga üretim pazarında yüzde 17.4 oranında bir paya sahip. Pazarın zirvesinde yüzde 53.9 ile TSMC bulunuyor. Ancak Samsung 2030 itibarıyla bu alanda zirveye çıkmak için 133 trilyon won (838 milyar TL) değerinde bir yatırım taahhüdünde bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER