Teknoloji

Samsung 5G destekli ilk telefonunu 2019’un ilk yarısında çıkaracak

samsung tsmc

Samsung 5G destekli ilk telefonunu 2019’un ilk yarısında çıkaracak. Güney Koreli şirket, 5G destekli telefonunu ABD’de Verizon ile birlikte piyasaya sürecek. Cihaz hakkındaki detaylar henüz belirsizliğini korusa da, daha önce çıkan haberlerde iki şirketin Galaxy S10’un 5G destekli versiyonunu ABD’ye getirmek için birlikte çalışabileceği iddia edilmişti.

Samsung ve Verizon, Qualcomm’un bu hafta Hawaii’de gerçekleştireceği Snapdragon Teknoloji Zirvesi’ne katılacak. Bu etkinlikte Qualcomm’un X50 5G modem yongasını taşıyan bir konsept telefon sergilenecek. Samsung’un kendi geliştirdiği Exynos 5100 5G modem yongasını ise Galaxy S10’un ABD dışındaki ülkelerde satılacak Exynos işlemcili 5G versiyonlarında kullanılması bekleniyor. Söz konusu versiyonların kalbinde ise Samsung’un Exynos 9820 yonga setinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung 5G teknolojisini hafta sonunda da ana vatanı Güney Kore’de sergiledi. SK Telecom, KT ve LG Uplus gibi Güney Koreli operatörler, 5G şebekelerini şimdiden faaliyete geçirirken; SK Telecom CEO’su Park Jong-ho düzenlenen özel etkinlikte Samsung markalı bir prototip telefonla Güney Kore’nin başka şehirlerindeki ekip arkadaşlarını görüntülü olarak aradı. SK Telecom’un mevcut 5G şebekesi, Güney Kore’deki 13 şehri kapsıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER