Teknoloji

Samsung’dan 5K destekli 8K TV için önemli işbirliği

samsung 8k qled tv 5g display

Dünyanın 5G bağlantısına sahip ilk 8K TV‘sini geliştirme yarışı önümüzdeki dönemde kızışacak gibi görünüyor. Samsung, 5G uyumlu ilk 8K TV’yi geliştirmek ve piyasaya sürmek için Güney Koreli telekomünikasyon şirketi SK Telecom ile işbirliğine gideceğini açıkladı.

Bu işbirliğinden ultra yüksek çözünürlüklü bir televizyonun doğması bekleniyor. Son derece yüksek bağlantı hızlarına ulaşabilecek olan bu televizyon, kullanıcılarının veri bakımından yoğun içerikleri en hızlı şekilde indirmesini de sağlayacak.

SK Telecom, Güney Kore’nin hızlı 5G dönüşümünün öncüleri arasında yer alıyor. Şirket, hâlihazırda Güney Kore ordusu için “akıllı” bir askeri akademi kurmak için çalışıyor. Bu akademide askeri birliklerin eğitimi için hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik içerikleri kullanılacak.

Samsung ve SK Telecom’un 5G alanındaki işbirliği daha önce başlamıştı. İki şirket, SK Telecom’un hiperuzay platformu eSpace üstünde birlikte çalışıyor. Buna ek olarak, yatay ve dikey olarak döndürülebilen 5G Sero TV de iki şirketin ortak çalışma alanları arasında bulunuyor.

Samsung 5G destekli 8K TV için Huawei’yle yarışıyor

SK Telecom’un teknoloji şefi ve Ar-Ge merkezi başkanı Park Jin-hyo, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “5G-8K TV, gecikme oranı ultra düşük 5G şebekelerinin ve ultra yüksek çözünürlüklü TV’lerin birleşiminin zirvesini sembolize ediyor. 5G teknolojisi, hiper medyayı dünyanın gerçekliklerinden biri hâline getirecek.”

Samsung, 5G uyumlu 8K TV çıkarma konusunda ilk olmak için Huawei’yle bir yarış içinde. Çinli üretici, 5G uyumlu 8K çözünürlüklü televizyon üstünde çalıştığını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Bu yarışı hangi şirket önde tamamlayacak bilinmiyor. Ancak hem 5G’nin hem de 8K’nın emekleme aşamasında olması, çıkacak televizyonun bir tür “deney faresi” olacağını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER