Teknoloji

Samsung 5G denemelerinde hareketli araçta 150 MB/s hıza erişti

samsung-5g-test-151014

Henüz 4G teknolojisine geçiş yapmadığımız bir ortamda 5G çok fazla ilgi çekmiyor. Üstelik henüz endüstriyel standartlar ve detaylar tam olarak belirlenmiş değil. Ancak mobil teknoloji endüstrisi dördüncü neslin sonrasındaki aşama için çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Samsung da 5G için çalışmalarını sürdüren şirketler arasında bulunuyor.

Deneysel nitelikteki 5G şebekesiyle, hareketsiz durumda 940 MB/s veri indirme hızlarına ulaşan Samsung testlerini dışarı taşımaya karar verdi ve kendisine ortam olarak yarış pistini seçti. Saatte 100 km. hızla fiden bir aracın içinde saniyede 150 MB’lik veri indirme hızına erişildi. Samsung, bu etkileyici sonuçların 28 GHz yüksek frekans bandının kullanılması sayesinde elde edildiğinin altını çiziyor. Samsung, Hibrit Uyarlanabilir Dizi Teknolojisi ile ilgili zayıflıkları gidererek sinyalin kapsamını artırabildi.

Güney Kore ve Avrupa Birliği arasındaki işbirliği düzgün şekilde ilerlediği ve varlığını koruduğu takdirde sözünü ettiğimiz bu hızları Asya kıtasının dışında da görmemiz mümkün olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER