Teknoloji

Samsung 512 GB kapasiteli ilk microSD kartının Avrupa fiyatını belirledi

samsung 512 gb

Samsung 512 GB kapasiteli microSD kartının duyurusunu yaz aylarında yapmıştı. O günden bu yana çıkışı için hazırlıkları yapılan kart için beklenen somut işaretlerden biri nihayet geldi.

Samsung’un Almanya’daki çevrimiçi mağazasında kendisini gösteren 512 GB microSD kart için 289.90 avro ödemek gerekecek. Henüz satış başlamasa da, dileyen kullanıcılar satış başlangıcından haberdar olmak için kayıt oluşturabiliyor.

Avrupa’da Samsung’un 256 GB kapasiteli microSD kartını satın almak için 99.90 avro ödemek gerekiyor. Bu nedenle 512 GB için 289.90 avro fiyat belirlenmesi biraz şaşırtıcı görünüyor. Üç kat fazla para ödeyenler, iki kat daha fazla depolama alanına sahip olabiliyor.

Samsung 512 GB kapasiteli EVO Plus microSD kartında 100 MB/s’ye kadar okuma ve yazma hızı sunuyor. Şirketten verilen bilgiye göre, 3 GB büyüklüğündeki 4K çözünürlüklü bir videonun transferi sadece 38 saniyede gerçekleştirilebiliyor. Kartın sağladığı alanda 78 saat uzunluğunda Full HD çözünürlüklü video veya 150 bin 300 fotoğraf saklanabiliyor. Ancak dipnotlar, gerçek depolama kapasitesinin hedeflenen kapasitenin yüzde 93.1’i oranında olduğunu gösteriyor. Ürün için 10 yıllık garanti sunan Samsung, kutuya SD adaptörü de yerleştirmiş.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER