Teknoloji

Samsung’un yeni 512 GB eUFS yongasıyla iki kat hız vadediyor

samsung 512 gb eufs 3.0

Samsung, Galaxy Fold gibi yeni nesil telefonlarında ultra hızlı dizüstü bilgisayarlara eş seviyede okuma ve yazma hızlarına sahip depolama yongalarına yer verecek. Güney Koreli şirket, söz konusu yongaların üretimine şimdiden başlamış durumda. Samsung 512 GB kapasiteli eUFS 3.0 depolama yongalarının sektörde bir ilk olduğunun da altını çiziyor.

Güney Koreli şirket, ilk 512 GB eUFS yongasını 2017’nin şubat ayında duyurmuştu. Söz konusu seçenek 860 MB/sn.’ye varan okuma hızları ve 255 MB/sn.’ye kadar yazma hızları vadetmişti. Yeni çözümde bu hızlar neredeyse ikiye katlanıyor. Okuma hızını 2100 MB/sn.’ye çıkaran Samsung, yazma hızını ise 410 MB/sn.’ye yükseltiyor. Samsung’un ocak ayında duyurduğu UFS 2.1 yongasının okuma hızı bile UFS 3.0’ın sunduğunun yarısı kadardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni depolama çözümünün okuma hızları standart bir microSD kartın sunduğu hızlardan 20 kat daha fazla. SATA katı hâl sürücülerine kıyasla da dört kat daha hızlı okuma yapabilmesi, Samsung’un yeni çözümünün gücünü ortaya koyuyor. Teorik olarak Full HD çözünürlüklü bir film, bilgisayardan yeni UFS’yi barındıran bir akıllı telefona üç saniye içinde aktarılabiliyor. Samsung’dan yapılan açıklamada, bu hızların ultra geniş, yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip akıllı telefonlarda pürüzsüz bir kullanıcı deneyimi sağlanmasına yardımcı olacağının altı çizildi.

Samsung 512 GB eUFS 3.0 yongasını bu ay içinde 128 GB versiyonuyla cihaz üreticilerine ulaştırmaya başlayacak. Şirket, yılın ikinci yarısı itibarıyla 1 TB ve 256 GB eUFS 3.0 çözümlerini üretmeye de başlayacak.

İLGİLİ HABERLER