Teknoloji

Samsung 50 MP ISOCELL JN1 kamera sensörünü duyurdu

samsung 50 mp

Samsung akıllı telefonlar için hazırladığı en yeni kamera sensörünü duyurdu. ISOCELL JN1 adını taşıyan en yeni sensör ile Samsung, 50 megapiksel çözünürlük sunuyor. Tek bir pikselinin 0.64 μm olması, ISOCELL JN1’in en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak göze çarpıyor.

Samsung, sensörün hem orta segment hem de amiral gemisi telefonlarda kullanıma uygun olduğunu belirtiyor. ISOCELL 2.0’In varlığıyla gelişmiş piksel izolasyonu sağlayan sensör, gürültüyü düşürüyor. Işık hassasiyetinin iyileştirilmesi ve renk doğrulunun kuvvetlendirilmesi de sensörün özellikleri arasında bulunuyor.

ISOCELL JN1, Tetrapixel teknolojisiyle dört pikseli birleştiriyor ve 12.5 megapiksel çözünürlüklü gürültüden arındırılmış fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Gerçek zamanlı HDR da bu sayede mümkün hâle geliyor.

Faz algılamalı odaklama sistemini iyileştiren Samsung, bu sistemi Double Super PD ismiyle sunuyor. Piksellerin üzerindeki mikro lensin iyileştirilmesi ise otomatik odaklama hızını ve doğruluğu artırıyor.

Sensörle 4K 60 fps veya 1080p 240 fps video kaydı yapmak mümkün oluyor. Ancak bunun telefonun işlemcisine bağlı olduğunu belirtmekte de fayda var.

Samsung 50 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL JN1’in üretimine şimdiden başlamış durumda. Bu da sensörü taşıyan telefonlarının çıkışının çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER