Teknoloji

Samsung’dan 50 megapiksel çözünürlüklü yeni kamera sensörü

samsung 50 mp

Samsung 50 MP çözünürlüklü yeni kamera sensörünü duyurdu. ISOCELL GN1 adını taşıyan yeni sensör, Dual Pixel ve Tetracell teknolojilerini bir arada sunuyor. Piksel büyüklüğü 1.2?m olan sensör, dördü bir arada birleştirilmiş modda çekim yapabiliyor. Böylelikle ISOCELL GN1’in bulunduğu telefonlarla yüksek kaliteli 12.5 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalanabiliyor.

Samsung’un sensör biriminden sorumlu başkan yardımcısı Yongin Park, şirketin ISOCELL GN1 ile giderek çeşitlenen pazar ihtiyaçlarına karşılık veren yüksek performanslı görüntü sensörlerine bir yenisini daha eklediğini dile getirdi.

Dual Pixel teknolojisi, her bir pikselde iki adet fotodiyot bulunduğu anlamına geliyor. Bunların ikisi de odaklama için kullanılabiliyor. Samsung aynı zamanda her bir fotodiyotun kendi 100 megapiksel fotoğrafını çekmesini sağlayan algoritmanın altını çiziyor. Bu sensör konvansiyonel 100 megapiksel sensörlere kıyasla daha fazla iç değerleme yapıyor ve böylelikle daha fazla detay yakalamak mümkün oluyor.

Smart-ISO, gerçek zamanlı HDR, elektronik görüntü sabitleme ve 8K 30fps video kaydı desteği de ISOCELL GN1’in özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung 50 MP çözünürlüklü ISOCELL GN1’in geniş ölçekli üretimine şimdiden başlamış durumda. Dolayısıyla bu sensöre sahip akıllı telefonları yakında görmek sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER