Teknoloji

Samsung 5.5 inç ve 55 inç’lik esnek ekranlarını CES 2013’te sergileyecek

Samsung, gelecek ay düzenlenecek CES 2013’te iki yeni ekranı göstermeyi planlıyor, bunlardan bir tanesi akıllı telefon ekranı, diğeriyse 55 inç’lik TV boyutlarında daha büyük bir ekran. Her iki ekranın özelliği de esnek tabiata sahip olmaları, yani bu ekranları eğip bükmeniz mümkün. Güney Koreli şirketin uzun zaman boyunca bu tarz ekranlara ilgi duyduğu, üzerinde çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Geçtiğimiz mart ayında şirket cihazları için esnek ekranların seri üretimine er ya da geç başlayacağını açıklamıştı.

Akıllı telefon ekranı 5.5 inç’lik boyuta sahip, 1280 x 720 HD çözünürlüklü bu ekran 267 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip. TV boyutundaki 55 inç ekranın çözünürlüğü hakkındaysa herhangi bir detay yok. Ekranların esnek olduğu, ancak katlanamadığı söyleniyor. Bu noktada Samsung’un henüz nihai hedefine henüz ulaşmadığını söyleyebiliriz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi Güney Koreli şirket bu yıl içinde esnek ekranların seri üretimine başlama niyetini ortaya koymuştu. Verilen zaman aralığı da bu ekranları barındıran cihazların 2012 sonunda veya 2013 başında görülebileceği şeklindeydi. Henüz cihazları görme fırsatı bulamadık, ancak en azında 2013’ün başında bu ekranları görme şansına erişeceğiz.

Geçtiğimiz mart ayında ortaya çıkan bazı Samsung patentleri şirketin esnek ekranlara yönelik planlarını ortaya koymuştu. Bir patent, bir film gibi rulo hâline getirilebilen, böylelikle küçük hacimli cihazlarda bile daha büyük ekranlara kapı açacak özel bir ekranı işaret ediyordu. Başka bir patent ise bir kitap gibi katlanabilen ekranı konu alıyordu.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER