Teknoloji

Samsung’un 4K tablet prototipi görüldü

Samsung’un 4K ekranlı 12 inç’lik tableti, Qualcomm’un Fransa Açık Tenis Turnuvası kapsamında düzenlediği etkinlikte bir sunum cihazı olarak kullanıldı. LTE üzerinden yayın teknolojisinin gösterilmesi için kullanılan cihaz TechRadar tarafından görüntülenirken, görüntünün alındığı anda ekrandaki yayının 720p kalitesinde olduğu ifade edildi.

samsung-4k-tablet-060614

Samsung’un alışılagelmiş tasarım özelliklerini taşıyan cihazda fiziki Home tuşu hemen göze çarpıyor. Bu tuşun etrafındaysa diğer kontrol tuşları bulunuyor. Qualcomm’un bu ekranı kullanmasındaki amaçlardan birinin de çoklu ekran hareketlerini göstermek olduğu belirtiliyor. TechRadar prototipte, mevcut gözde Android cihazların büyük çoğunluğunda olduğu gibi, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci bulunduğunu bildirdi.

Son dönemde 4K hedefleri konusunda oldukça açık sözlü davranan Qualcomm, Snapdragon 805 işlemcisinin uçtan uca mobil 4K deneyimini sunacak ilk işlemci olduğunu açıklamıştı. Snapdragon 805’in en önemli bileşenlerinden birisiyse 4K yayını için standart olarak belirlenen HEVC sistemini çözümlemeye ayrılmış donanım bloğu.

Samsung’un 4K tablet çalışmalarıyla ilgili olarak ortada çok fazla bilgi olmaması şirketin bu prototip üzerinde daha çalışması gerektiği şeklinde yorumlanıyor. Bu prototipin satışa sunulması beklenmezken, Qualcomm 4K cihazların çıkışı için 2014’ün sonunu işaret ediyor. Samsung’un tablet konusundaki planları hakkında daha geniş kapsamlı bilgiye ulaşmak içinse şirketin önümüzdeki hafta New York’ta düzenleyeceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İlgili >> TechRadar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER