Teknoloji

Samsung 46 inç’lik şeffaf LCD panelini duyurdu

Şeffaf ekranlar özellikle reklam sektöründe fazlasıyla ilgi görmeye müsait ürünler arasında yer alıyor. Yukarıda gördüğünüz gibi bu şeffaf ekranlar sayesinde her türlü cam yüzeyi hareketli reklamların oynatıldığı canlı alanlara dönüştürmek mümkün. Samsung da şeffaf ekranların geliştirilmesi hususunda önemli çalışmalar yapıyor. Şirket, yapmış olduğu son duyuruyla 46 inç’lik yeni bir şeffaf ekran geliştirdiğini ve bunun üretimine ay bitmeden başlayacağını duyurdu.

Samsung ve Absolut Votka’nın ortaklaşa tasarladığı buzdolabının kapağında şeffaf LCD ekran bulunuyor. Böylelikle buzdolabının üzerinde Absolut Votka’larının tanıtım videolarını oynatmak mümkün oluyor. Video oynatımı sırasında dolabın içindeki ürünler de görülüyor. Panelin 4500:1 kontrast oranı ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğü bulunuyor. Her ne kadar arkasını gösterse de, renk gamının yüzde 70’ini de destekler nitelikte.

Samsung, 22 inç’lik başka bir şeffaf LCD modelini de piyasaya sürmüş durumda. Ayrıca şirketin şeffaf LCD paneli 2012 CES Inovasyon Ödülüne layık görüldü.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER