Teknoloji

Samsung 4 TB SSD’leri ve mobil depolama birimlerini daha ucuza çekecek

samsung ssd

samsung ssd

Bundan birkaç yıl önce Samsung ilk 4 TB SSD sürücüsünü çıkarmıştı ve bunun yurt dışı fiyatı 1499 dolardı. Henüz konuşmak için erken ancak şirket şimdiyse, aynı kapasitede ve çok daha makul fiyatlı SSD ürünlerine kapı açacak 4 TB QLC SSD birimlerinin seri üretiminin başladığını duyurdu.

QLC NAND depolama birimlerinin bir handikapı var, o da artırılmış yoğunluk için hızdan feragat etmesi. Yine de, Samsung yeni SSD’leri için, tıpkı mevcut SATA SSD sürücülerinde olduğu gibi 540 Mbps okuma ve 520 Mbps yazma hızlarını taahhüt ediyor.

Bu yeni depolama sürücüleri ailesi içinde 1 TB ve 2 TB kapasiteli seçenekler de, daha fazla bireysel tüketiciye hitap etmesi amacıyla sunulacak. Samsung, bunları performanstan daha çok yüksek depolama alanına önem verenlerin ilgisini çekecek biçimde fiyatlandıracaktır. Bu sürücülerin dayanıklılığıyla ilgili kuşkular da, Samsung’un sunduğu üç yıllık garantiyle ortadan kalkacaktır. Bu yeni bellek depolama yongaları etrafında geliştirilmiş ilk sürücülerin bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkması bekleniyor.

Samsung’un konuyla ilgil olarak yayınladığı basın bülteninde, şirketin aynı teknolojiyi daha yüksek performanslı bellek depolama için daha yüksek kapasitelere kapı açacak 128 GB’lık akıllı telefon bellek kartlarının verimli üretimi için de kullanacağı şeklinde ilginç bir ifade yer alıyor. 512 GB kapasiteli Galaxy Note 9‘un çıkacağının söylendiği bir ortamda, ek bellek kartları için var olan ihtiyacın ortadan kalkacağını söyleyebilirsiniz. Ancak bu kadar yüksek kapasiteli telefonların insanların sürekli daha fazla depolama alanı talep etmesinden dolayı çıktığını da unutmamalı. Yani, tüketiciler bellek kartı yuvasının ihtiyacını hissetmeye devam edecekler.

İLGİLİ HABERLER