Manşetler

Samsung 4 günde 4 milyon Galaxy S4 sevkiyatı gerçekleştirdi

Samsung’un nisan sonunda satışa çıkardığı yeni gözde telefonu Galaxy S4’ün sahalara girişi bir epey hızlı olmuşa benziyor. Güney Kore menşeili haber sitesi The Chosunilbo’ya konuşan bir Samsung yöneticisi, nisan sonunda dünyanın dört bir yanındaki operatörlere 4 milyon Galaxy S4 sevkiyatı yaptıklarını belirtti. Galaxy S4’ün selefi Galaxy S III 3 milyon barajını 3 hafta sonunda aşabilmişti.

Samsung-Galaxy-S4-On-Inceleme-00023

Galaxy S III’ün selefi Galaxy S II’yse 3 milyon barajını 55 günün sonunda aşmayı başarmıştı. Serinin ilk ürünü olan Galaxy S içinse bu süre 85 gün olmuştu. Samsung’un Galaxy S serisiyle kendi hedeflerini sürekli yeniler hale gelmesi bu tablo sayesinde daha rahat anlaşılıyor. Geçtiğimiz cuma itibarıyla 6 milyon Galaxy S4 sevkiyatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Samsung yöneticisi, bu ayın sonunda 10 milyon barajını aşmayı beklediklerini sözlerine ekledi.

Samsung’un bu rakamları hesaplarken son kullanıcıya yapılan satışıları değil, operatörlere ve mağazalara yapılan satışları değerlendirdiğini belirtmekte fayda var. Şirketin rakamları açıklamada takındığı bu tutum pazar analistleri tarafından diğer şirketlerin rakamlarıyla doğrudan karşılaştırılabilir olmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Piyasaya çıkış performansı bakımından liderlik halen Apple’ın en yenisi iPhone 5’in elinde. Şirket ilk üç günde 5 milyon iPhone 5 satmayı başarmıştı.

İlgili >> The Chosunilbo, Unwired View

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER