Teknoloji

Samsung 30 milyon dokunmatik sensör siparişi verdi, 7 inç AMOLED panel üretimi hızlanacak

Samsung’un 2011’in ikinci yarısında bazı cihazlarının üretimini hızlandıracağı söyleniyor. Sektörün içindeki bir kaynağa göre, Güney Koreli şirket 4 inç AMOLED ekranların üretimi sırasında kullanılan dokunmatik sensörlerden büyük miktarda satın aldı. Samsung’un 30 milyon dokunmatik sensör satın aldığı söyleniyor.

Chunghwa Picture Tubes ve diğer Tayvanlı kaynaklardan sipariş edilen bu sensörlerin sevkiyatının yılın ikinci yarısında başlayacağı belirtiliyor. Bu sensörlerin 4 inç’lik AMOLED ekranlarda kullanılacağı söyleniyor, ancak Samsung’un 7 inç AMOLED ya da muhtemelen Super AMOLED ekranların üretimini de arttıracağı iddia ediliyor.

Samsung, FPD-International 2010 etkinliğinde 1024 x 600 çözünürlüklü bir AMOLED ekran prototipi görücüye çıkarmıştı. Samsung, prototipin sunduğundan daha iyi bir çözünürlüğe ulaşmak istediğini belirtmişti, bu durum ise yılın ikinci yarısında üretimine başlanan ekranın Super AMOLED olacağı düşüncesini tetikliyor.

Bu hikayelerin ışığında, ya bu yılın sonunda ya da 2012 yılında yeni cihazların gelişine tanık olacağız gibi görünüyor. Samsung’un Android’e sırtını fazlasıyla yasladığını düşünecek olursak, yeni akıllı telefon veya tabletlerin Google’ın işletim sistemi Android’le çalışması kuvvetle muhtemel.

İlgili – Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER