Teknoloji

Samsung 28 Mayısta sağlık odaklı bir etkinlik düzenleyecek

Samsung 28 Mayıs tarihinde San Francisco’da sağlıklı yaşam odaklı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin davetiyesinde “Sağlıkla ilgili yeni bir konuşma başlamak üzere.” şeklinde bir ifade yer alıyor. Her ne kadar bu cümleden fazla bir şey anlamak zor olsa da; Apple’ın haziran başındaki WWDC’de duyurmayı planladığı Healthbook sağlık uygulamasından hemen önce sağlıkla ilgili yeni bir cihaz veya servisini duyurmasını bekleyebiliriz.

samsung-san-francisco-davetiye-28-mayis-040514

Dedikodular Apple’ın Nike FuelBand veya onun gibi, Apple’daki sağlık ve egzersiz cihaz ve uygulamalarından sorumlu ekip tarafından geliştirilecek bir ürünle çalışacak sağlık yazılımı için hazırlık yaptığını işaret ediyor.

Samsung’un ise hâli hazırda Gear Fit, Gear 2 gibi bileklik aksesuarları bulunuyor. Ayrıca bu cihazlarla birlikte çalışan S Health platformu da mevcut. Belki de San Francisco’daki etkinlik bu cihaz ve servislerle ilgili güncellemelerle ilgili olabilir.

Ancak davetiyenin Samsung’un yarı iletken iş birimi tarafından yapılıyor olması, etkinliğin konusunun yazılımdan çok donanım olacağını gösteriyor. Belki de Samsung, gelecek nesil sağlık ve egzersiz cihazlarında yer alacak, daha verimli izleme ve güç tasarrufu sağlayacak yeni nesil işlemcisini duyuracaktır.

En iyisi 28 Mayıstaki etkinliği beklemek. Bu arada belki etkinlik yaklaştıkça Samsung’un elinde ne olduğu noktasında yeni şeyler duyabiliriz.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER