Teknoloji

Samsung 22 inç’lik şeffaf LCD ekranların üretimine başladı

Samsung 22 inç’lik şeffaf LCD ekranların üretimine başladığını açıkladı. İlk seride ya siyah ve beyaz ya da renkli görüntü üretme yeteneğine sahip olmak üzere iki model bulunacak. Geleneksel arkadan aydınlatma yönteminin yerine, 1680 x 1050 çözünürlüklü ve 500:1 kontrast oranlı ekranlarda aydınlatma için çevresel ışık kullanılıyor.

Samsung normal panellerde yüzde 5 olan şeffaflık oranının bu ekranlarda yüzde 15-20 seviyesine çıkarıldığını belirtiyor. Bu sayede güneş ışığı görüntüyü daha fazla görünebilir hâle getirmek için yeterli görünüyor. HDMI ve USB gibi girişlere sahip olan bu ekranlarda güç tüketimi de normal ekranlara göre yüzde 90 oranında azaltılmış durumda. Kullanıcılar aynen camda olduğu gibi bu ekranların da arkasını görebilme imkânına sahip. Bu da Samsung’un ekranlarını reklam ve etkileşimli iletişim yöntemleri için elverişli hâle getiriyor. Ayrıca şeffaf ekranla sahip dizüstü bilgisayar prototipleri de ortalıkta dolaşmakta.

Samsung’un bu şeffaf ekranlarının ne kadara satılacağı şu an için belli değil. Üretim hattına girmiş olan ekranların piyasaya ne zaman çıkacağı da aynı şekilde belirsizliğini korumakta.

İlgili – Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER