Teknoloji

Samsung 2026’da tasarım dilinde büyük değişikliğe hazırlanıyor

samsung galaxy s23 fe

Güney Kore kaynaklı bir habere göre, Samsung birkaç yıl içinde tasarım dilinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirketin 2025’te çıkacak Galaxy S25 serisine kadar minimalist tasarımını muhafaza edeceği, daha sonrasında ise tamamen yeni bir tasarım diline geçiş yapacağı söyleniyor. Şirketin Galaxy A serisini küçültebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Haberde asıl dikkat çeken nokta ise, şirketin iPhone Pro ile doğrudan rakip olacak bir telefon geliştirmeyi planladığı iddiası. Bu modelin FE serisine yerleştirilebileceği de iddialar arasında yer alıyor. Şirketin daha küçük bir Galaxy S Ultra veya mevcut modele kıyasla daha yetenekli bir Galaxy FE geliştirebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğu belirtiliyor.

Söylentilerde adı geçen bir diğer ürün ise küçültülmüş veya tamamen kaldırılmış bir kapak ekranına sahip olacağı söylenen Galaxy Fold Lite modeli. Bu modelin Galaxy Z Fold 6’yı takip edeceği belirtiliyor. Haberde Fold Lite’ın gelişiyle şirketin Z Flip modellerinden vazgeçebileceği belirtilse de, Z Flip’in popülaritesi bunun gerçekleşmesi ihtimalini aşağıya çekiyor.

Samsung hakkındaki haberlere temkinli yaklaşmakta fayda var

Samsung cephesinden gelen haberler bu şekilde. Ancak henüz takvimlerin 2024’e bile dönmediğini düşününce 2026’yı işaret eden haberlere biraz temkinli yaklaşmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER