Teknoloji

Samsung 2024’te performans, kalite ve yapay zekâya odaklanacak

samsung unpacked

Yeni yılı yeni kararlarla karşılayanlar sadece insanlar değil. Büyük şirketler de 2024’e önemli hedef ve kararlarla karşılıyor. Bu şirketlerden birisi de Samsung. Güney Koreli şirket, 2024 plan ve hedeflerini eş CEO’ları Han Jong-hee ve Kyung Kye-hyun’un imzasıyla yayınlanan mesajla açıkladı.

İkili şirketin 2024’teki stratejik önceliklerini kamuoyuyla paylaştı. Bu öncelikler arasında şirketin rekabetçi avantajını 2024’te de korumasını sağlayacak “süper teknolojileri” takip etmek de bulunuyor. Güney Koreli teknoloji devi, rekabetçiliğini “teknolojik üstünlük ve gelecekteki değişikliklere uyum sağlama” yoluyla güçlendirmeyi hedefliyor.

Yöneticiler, Samsung’un mobil, ev aletleri ve yazılım bölümleri için performans ve kaliteye odaklanan “önce müşteri” stratejisini vurguladı. İkili, şirketin çip üretim biriminin de rakipleriyle arasındaki teknolojik farkı geliştirip genişleterek pazardaki konumunu da güçlendirmesini hedefliyor.

Yapay zekâ, çevre dostu uygulamalar ve “yaşam tarzı inovasyonu” gibi teknolojik ortamda beklenen gelecek değişiklikler için proaktif önlemler alınması da Samsung yöneticilerinin uyarıları arasında yer alıyor. İkili, üretken yapay zekânın iş süreçlerine uygulanmasını da talep ediyor.

Mesajda üretken yapay zekâ hakkında şu ifadeler yer alıyor: “”Üretken yapay zekâyı işe uygulayarak çalışma şeklimizde ve cihaz deneyimimizde devrim yaratmalıyız. Geçmişin pasif yeşil tepkisinden yola çıkarak, düşüncede köklü bir değişime gitmeli ve geleceğin yeşil ürünlerini keşfetmeliyiz.”

Samsung 17 Ocak’ta Galaxy S24 serisini tanıtacak

Samsung Galaxy S24 serisinin tanıtımı 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Tanıtım etkinliğinde de şirketin yapay zekâ konusuna ciddi şekilde odaklanması bekleniyor. Bu konuda şirketin farklı birimlerinin de neler yapacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER