Manşetler

Samsung 2023 TV serisinin Türkiye tanıtımını yaptı

samsung 2023 tv

Samsung Electronics Türkiye, “Hiç olmadığı kadar etkileyici” olarak nitelendirdiği ve yakında satışa sunacağı 2023 model Neo QLED 8K ve QD-OLED serisi ürünlerini tanıttı. Bu yeni ve yenilikçi teknolojilerle kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefleyen ürün serisi, Calm Tech yaklaşımıyla kullanıcıların problemlerini sezgisel ve insan yaşamına entegre bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Kusursuz görüntü ve ses kalitesi ön planda olup, bu TV’lerin özellikleri ve teknolojileri ile kullanıcılarının yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Gelişen teknoloji sayesinde, bu yeni nesil TV’lerde Quantum Dot teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede daha canlı ve gerçekçi renkler sunabilen bu TV’ler, aynı zamanda daha geniş bir renk gamı sağlayarak izleme deneyimini geliştirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca, ekran parlaklığı ve kontrast oranı da daha iyi seviyelere çıkarılarak, daha net ve detaylı görüntüler elde edilebiliyor.

Samsung, 2023 TV serisinde sürdürülebilirlik konusuna da büyük önem verdiğinin altını öiziyor. Bu nedenle, ürün yaşam döngüsünde sürdürülebilirlik ana odak noktası haline gelmiş durumda. Yeni ürünlerde geri dönüştürülmüş reçine malzeme kullanılırken, ambalajların dönüşümüne ve enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik önlemler alınıyor. Yapay Zeka Destekli Enerji Modu ve SolarCell Uzaktan Kumanda gibi özelliklerle enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik sağlanıyor.

2023 model Samsung TV’lerin öne çıkan özellikleri

Yapay Zeka Destekli Enerji Modu, TV’nin enerji tüketimini otomatik olarak optimize etmeye yarayan bir özellik. Bu sayede, TV kullanım sürelerine ve izleme alışkanlıklarına göre ayarlanarak enerji tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca, TV’nin bekleme moduna geçmesi için ideal zamanlamayı öğrenerek, ek enerji tasarrufu sağlıyor.

SolarCell Uzaktan Kumanda, güneş enerjisi ile çalışan ve enerji tasarrufu sağlayan bir uzaktan kumanda. Bu sayede kullanıcılar, kumandalarını şarj etmek için pillere veya elektrikli şarj cihazlarına ihtiyaç duymazlar. Güneş enerjisi veya ev içerisindeki yapay ışık ile şarj edilebilen bu kumanda, çevreye ve enerji kaynaklarına olan etkisini azaltmakta.

Samsung, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek için TV serisindeki akıllı özellikleri de geliştirdi. Öncelikle, Sesli Asistan teknolojisi, kullanıcıların TV’lerini daha kolay ve hızlı bir şekilde kontrol etmelerine olanak tanıyor. Buna ek olarak, TV’lerdeki Yapay Zeka Destekli Ses ve Görüntü Kalitesi iyileştirmesi, içerik türüne ve izleme koşullarına göre optimize edilerek, daha iyi bir izleme deneyimi sunuyor. Samsung, Türkçeleştirilmiş Bixby’nin 2023 model TV’lerine kullanıma sunulacağı müjdesini de verdi.

Akıllı Ev entegrasyonu sayesinde, kullanıcılar Samsung TV’lerini diğer akıllı cihazlarla kolaylıkla eşleştirerek kontrol edebilirler. Bu, kullanıcıların ışıkları, termostatları ve güvenlik sistemleri gibi diğer akıllı ev öğelerini TV’leri üzerinden yönetmelerine olanak sağlar. Bu sayede, TV’ler kullanıcıların yaşamlarına daha fazla entegre olmakta ve daha kullanışlı hale geliyor.

samsung 2023 tv

Son olarak, Samsung’un 2023 TV serisi, şık ve minimalist bir tasarım sunuyor. Bu tasarım, TV’lerin mekanın estetiğiyle kolaylıkla uyum sağlamasına yardımcı oluyor ve modern yaşam alanlarına değer katıyor. Ayrıca, TV’lerin montaj seçenekleri de kullanıcıların tercihlerine göre esneklik sağlamakta ve daha iyi bir izleme deneyimi sunmaktadır.

Bu seride sunulan akıllı TV uygulamaları ve servisleri, kullanıcılara geniş bir içerik yelpazesi sunarak, kişisel tercihlerine göre eğlence deneyimlerini özelleştirebilmelerine olanak tanıyor. İster yerel ve uluslararası yayınlar, isterse popüler video platformları ve oyunlar olsun, Samsung’un 2023 TV serisi, kullanıcılarına evde sinema ve eğlence deneyimi sunuyor.

Samsung’un 2023 TV serisinde, ayrıca eğitim ve fitness uygulamaları gibi faydalı uygulamalar da bulunmakta. Bu sayede, kullanıcılar televizyonlarını sadece eğlence amaçlı değil, aynı zamanda yaşam kalitelerini artırmaya yönelik farklı amaçlar için de kullanabilirler.

Çocuklar için özel olarak hazırlanmış uygulamalar ve güvenlik ayarları, ebeveynlerin çocuklarının TV kullanımını daha iyi denetlemelerine ve yönlendirmelerine yardımcı olur. Bu özellikler sayesinde, çocuklar için güvenli ve eğitici içerikler sunulurken, ebeveynlerin endişeleri de minimum düzeye indiriliyor.

Samsung, yeni TV serisinde, kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini sağlamak için de önemli adımlar atmıştır. Kişisel bilgilerin ve verilerin korunması için gelişmiş güvenlik önlemleri ve şifreleme teknolojileri kullanılıyor. Ayrıca, kullanıcıların tercihlerine göre gizlilik ayarlarını özelleştirebilmesi ve belirli uygulamalar ve servisler için izinlerini yönetebilmesi de mümkün oluyor.

Neo QLED 8K ve Samsung OLED  premium ekranlarda daha fazla seçenek sunuyor

Gerçeğe en yakın görüntü kalitesinden sürükleyici ses özelliklerine uzanan bir yelpazede Samsung, Neo QLED 8K ile çıtayı bir kez daha yükseltiyor.  Ayrıca Neo QLED 8K serisine 98 inçlik bir model ekleyerek gerçek sinema deneyimi ölçeğinde kusursuz renk reprodüksiyonu ve gerçeğe yakın ayrıntı sunuyor. Her sahnede sürükleyicilik için Dolby Atmos ve Q-Symphony 3.0 ile mükemmel ses özellikleri de sağlıyor. Yeni tanıtılan modellerden QN900C modeli, Samsung’un birinci sınıf Neo QLED 8K serisinin zirvesinde yer alırken, birinci sınıf TV kategorisinde öne çıkıyor. Auto HDR Remastering ve 8K AI yükseltme gibi çığır açan teknolojilerle QN900C, hem sektör uzmanlarını hem de eleştirmenleri etkiliyor. 

Samsung Electronics Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Samsung olarak teknolojinin insan yaşamını daha karmaşık hale getirmek yerine zenginleştirmesi ve güçlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. Teknolojik inovasyonlarımızla lider bir markayız. Bununla birlikte teknoloji tek odak noktamız değil. Kullanıcılarımızın ürünlerimizi keyifle ve rahatlıkla kullanabilmelerini, ürün deneyiminin kolay, stressiz ve kullanıcıların sezgileriyle uyumlu olmasını arzu ediyoruz. Bunun için globaldeki Calm Tech yaklaşımımızı ürünlerimizle destekliyoruz. Söz konusu yaklaşımla kullanıcı daha problemin varlığından haberdar olmadan problemin çözümüne odaklanıyoruz. Bu da bizi Smart Things hizmetimize götürüyor. Smart Things’in anında bağlanabilme, kolaylık, çoklu merkez, uyumluluk ve güvenlik özellikleri bize bunu sağlıyor. Bunun yanı sıra Samsung olarak inovasyonu sadece teknolojiyi geliştirme değil, aynı zamanda bir sürdürülebilirlik hamlesi olarak yorumluyoruz. Bizim için sürdürülebilirlik; ürünlerimizin başlangıç noktasından, kullanım süresinin bitimine kadar devam eden bir yolculuk. Bu yolculuk kaynak ve üretim aşamasıyla başlıyor. Ardından dağıtım, kullanım ve geri dönüşüm aşamalarıyla devam ediyor. Sürdürülebilirlik adına inovatif çözümler getiriyoruz. Örneğin PET üretimi sırasında havaya salınan karbondioksiti toplayarak dönüştürüyoruz ve düşük karbonlu reçine elde ediyoruz. Bu reçine de Samsung TV’lerin arka panellerinin üretiminde kullanılıyor. Kullandığımız enjeksiyon teknolojisi  sayesinde reçine kalıplarının arasında hava enjekte ediyoruz. Daha az malzeme kullanımının bir başka sonucu da ürünlerin ağırlığının azalması. Örneğin 65 inch TV’lerimizin ağırlığını 1 kg’a kadar düşürebildik. Kutularımızın geri dönüşümünü sağlayarak daha az atık oluşturmaya odaklanıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER